2004 to 2020 Mazda 3 Forum and Mazdaspeed 3 Forums banner
201 - 210 of 215 Posts
Jeszcze nie rozwiązałem :( Czekam na klips testowy 16-pinowy z aliexpress. Spróbuję zrobić ten film
ok, tak, miałem ten sam plan B. mój przyjdzie jutro lol

Dam znać, jak mi pójdzie.

Udało mi się dzisiaj połączyć szeregowo i przed restartem pojawia się to:
21:55:08.977 SM[260] SM wykrył, że usługa „carplayd”[-1] skonfigurowana jako reset_board=„yes” została zakończona. Zatrzymaj pingowanie watchdoga po wygenerowaniu raportów.

21:55:08.977 SM[260] SM musi teraz przestać pingować watchdoga. Zatrzymane usługi to: aap_service, carplayd. Spodziewaj się restartu w ciągu maksymalnie 5 sekund.

21:55:09.007 SM[260] SM wykrył, że usługa „jciAAPA”[-1] skonfigurowana jako reset_board=„yes” została zakończona. Zatrzymaj pingowanie watchdoga po wygenerowaniu raportów.

21:55:09.008 SM[260] SM musi teraz przestać pingować watchdoga. Zatrzymane usługi to: aap_service, carplayd, jciAAPA. Spodziewaj się restartu w ciągu maksymalnie 5 sekund.

21:55:09.008 SM[260] SM wykrył, że usługa „jciCARPLAY”[-1] skonfigurowana jako reset_board=„yes” została zakończona. Zatrzymaj pingowanie watchdoga po wygenerowaniu raportów.

21:55:09.009 SM[260] SM musi teraz przestać pingować watchdoga. Zatrzymane usługi to: aap_service, carplayd, jciAAPA, jciCARPLAY. Spodziewaj się restartu w ciągu maksymalnie 5 sekund.

Jak na razie bezskutecznie próbuję dowiedzieć się, jak temu zapobiec. Próbowałem użyć polecenia do zabicia tych procesów, ale puTTY najwyraźniej nie przepuszcza moich poleceń.

Jeszcze nie rozwiązałem :( Czekam na klips testowy 16-pinowy z aliexpress. Spróbuję zrobić ten film
Udało mi się to naprawić dziś rano bez potrzeby robienia tego, co jest w tym filmie.

ponieważ usprawnienia są już zainstalowane, tylko z problemem, nadal mogłem połączyć się szeregowo z terminalem, używając metody opisanej w oprogramowaniu MZD AIO (otwórz oprogramowanie z wyłączonym internetem, kliknij menu hamburger, a następnie kliknij szeregowo, aby uzyskać instrukcje) instrukcje na stronie internetowej AIO zostały zastąpione przez reklamę usług eskortowych w innym języku lol.

Po podłączeniu szeregowym za pomocą puTTY mogłem zobaczyć, co powoduje problem. Była to usługa watchdog. Którą instalacja MZDAIO miała na stałe wyłączyć, ale z jakiegoś powodu tego nie zrobiła.

Znalazłem wtedy stary post o wyłączaniu watchdoga. Tutaj: https://www.mazda3revolution.com/threads/mazda-cmu-v33-boot-loop.178554/

po podłączeniu szeregowym, PRZY WYŁĄCZONYM SAMOCHODZIE.
mogłem się zalogować, wpisując:
cmu (następnie naciśnij enter)
jci (następnie naciśnij enter)

Następnie włączyłem samochód w trybie akcesoriów i wprowadziłem następujące polecenia po 2 linie na raz, kopiując i wklejając je (Shift+Insert, aby wkleić w puTTY). Odkryłem, że jeśli zrobiłem więcej niż 2 linie na raz, to wklejało się niepoprawnie i nie działało.

echo 1 > /sys/class/gpio/Watchdog\ Disable/value
mount -o rw,remount /

rm -f /jci/sm/sm.conf
mv /jci/sm/sm.conf.org /jci/sm/sm.conf

po wklejeniu każdej z tych linii, musisz nacisnąć enter.

To zatrzymuje cmu przed ponownym uruchomieniem. Ale problem polega na tym, że jest to tymczasowe. Po wyłączeniu samochodu usługa watchdog ponownie się uruchamia i zaczyna robić to samo.

Zamiast próbować dowiedzieć się, jak to zrobić na stałe, postanowiłem ponownie zainstalować oryginalne oprogramowanie układowe za pomocą pamięci USB, wykonując ponownie powyższe kroki. Upewnij się tylko, że instalowane oprogramowanie układowe pasuje do już posiadanego. Znajdź przewodnik po instalacji oprogramowania układowego.

Udało mi się to naprawić dziś rano, bez konieczności robienia tego, co jest w tym filmie.

Ponieważ tweaki są już zainstalowane, tylko z problemem, nadal mogłem połączyć się szeregowo z terminalem, używając metody opisanej w oprogramowaniu MZD AIO (otwórz oprogramowanie z wyłączonym internetem, kliknij menu hamburgera, a następnie kliknij szeregowo, aby uzyskać instrukcje). Instrukcje na stronie internetowej AIO zostały zastąpione przez reklamę usług towarzyskich w innym języku, lol.

Po połączeniu szeregowym przez puTTY mogłem zobaczyć, co jest przyczyną. Była to usługa watchdog. Którą instalacja MZDAIO miała na stałe wyłączyć, ale z jakiegoś powodu tego nie zrobiła.

Znalazłem wtedy stary post o wyłączaniu watchdoga. Tutaj: https://www.mazda3revolution.com/threads/mazda-cmu-v33-boot-loop.178554/

Po połączeniu szeregowym, PRZY WYŁĄCZONYM SAMOCHODZIE, mogłem się zalogować, wpisując:
cmu (a następnie naciśnij enter)
jci (a następnie naciśnij enter)

Następnie włączyłem samochód w trybie akcesoriów i wprowadziłem następujące polecenia po 2 linie na raz, kopiując i wklejając je (Shift+Insert, aby wkleić w puTTY). Odkryłem, że jeśli robiłem więcej niż 2 linie na raz, to wklejało się niepoprawnie i nie działało.

echo 1 > /sys/class/gpio/Watchdog\ Disable/value
mount -o rw,remount /

rm -f /jci/sm/sm.conf
mv /jci/sm/sm.conf.org /jci/sm/sm.conf

Po wklejeniu każdej z tych linii, musisz nacisnąć enter.

To zatrzymuje ponowne uruchamianie się cmu. Ale problem polega na tym, że jest to tymczasowe. Po wyłączeniu samochodu usługa watchdog uruchamia się ponownie i robi to samo.

Zamiast próbować dowiedzieć się, jak to zrobić na stałe, postanowiłem ponownie zainstalować oryginalne oprogramowanie układowe za pomocą pamięci USB po ponownym wykonaniu powyższych kroków. Upewnij się tylko, że instalowane oprogramowanie układowe pasuje do już posiadanego. Znajdź przewodnik po instalacji oprogramowania układowego.
Dziękuję za informacje, zamówiłem cp2102. Spróbuję również tej metody. Mam nadzieję, że jedna z nich zadziała. Również jeśli potrzebujesz, mam pliki oprogramowania: EU N (70.00.100A - 70.00.367A - 74.00.324 A) daj mi znać, jeśli ci się uda.

Dziękuję za wszystko. Rozwiązałem problem z Twoim ostatnim komentarzem. Użyłem programatora ch341b i 3 przewodów dupont. Wszystko działa idealnie. Najpierw zatrzymałem bootloop, potem zainstalowałem nowe oprogramowanie i wszystko jest idealne. Mam nadzieję, że uda Ci się rozwiązać problem bez problemów. Jeszcze raz dziękuję :)

Może wystarczy zmiana wartości w pliku tweaks.sh. Przynajmniej tak bym próbował. Ale nie jestem programistą.
Szukaj:
Code:
  elif [ $_VER -eq 70 ]
  then
  if [ $_VER_EXT -le 100 ]
Nowe wartości:
Code:
elif [ $_VER -eq 74]
then
if [ $_VER_EXT -le 999 ]
Proszę daj mi znać, czy metoda mp3 działa na Twoim stanowisku testowym po podłączeniu TAU.
Cześć. Po prostu próbuję wprowadzać poprawki. Znam zmianę 70->74. Do czego służy zmiana 100->999? Wygląda na to, że jest to również część wersji, np. 324, ale nigdy nie widziałem tego w instrukcjach modyfikacji innych stron...
Mam również problemy z pobieraniem AIO dla Windows 2.8.6 z GitHub. Dociera do ~140MB, a następnie mówi, aby sprawdzić sieć. Próbowałem tego wiele razy na win i win32 z tym samym rezultatem.. Jakieś pomysły?
Dzięki

Sprawdź kopię zapasową plików systemowych na pendrivie, którego użyłeś do zainstalowania AIO. Przywrócenie tych plików powinno pomóc:
  • /jci/gui/apps/syssettings/js/syssettingsApp.js
  • /jci/scripts/jci-fw.sh
Jeśli nie masz kopii zapasowej, możesz spróbować użyć plików z wersji .324.
Cześć bracie, czy możesz podać mi powyższe pliki, aby naprawić błąd? Rozpakowałem cmu150_ADR_74.00.324A_4A N_update, ale nie mogę znaleźć wymaganych plików.
  • Myślę o połączeniu plików z wersji 324 + wybraniu pełnego przywrócenia systemu w mazda tweak, aby rozwiązać ten problem w wersji 74++
  • Dziękuję bardzo.

201 - 210 of 215 Posts