Czy ktoś kiedyś instalował dystanse lub coś podobnego, aby trochę podnieść 3? Ocierałem zderzak w kilku miejscach w moim mieście, miło byłoby mieć samochód choćby o cal wyżej. Mam sGT z 2014 roku, jeśli to ma znaczenie.
Zestaw używanych sprężyn śrubowych CX-5 jest tańszy niż te dystanse.Mogą, to po prostu znacznie droższe. Będę szukał dalej, może coś znajdę.
Zmniejsz nieco przesadny pochylenie, obniżając tył nieco bardziej niż przód, niezbyt dużo, aby całkowicie usunąć pochylenie. Tak, szalone... ale zrobiłem dokładnie ten eksperyment na 2DJ... Lewe zdjęcie pokazuje prześwit przedniego zderzaka standardowej wysokości jazdy 2. Po prawej stronie znajduje się obniżony i skorygowany pochylenie identyczny samochód. Ten ostatni zyskał prześwit przedniego zderzaka, tracąc jednocześnie prześwit koła. Drugie zdjęcie pokazuje, jak ten samochód wygląda obecnie. Trzecie pokazuje, ile pochylenia i prześwitu koła ma standardowy 2.Czy ktoś kiedyś instalował dystanse lub coś podobnego, aby trochę podnieść 3? Zeskrobałem zderzak w kilku miejscach w moim mieście, miło byłoby mieć samochód nawet o cal wyżej. Mam 2014 sGT, jeśli to ma znaczenie.
Wpłynie.Czy podnoszenie nie wpłynie na jazdę samochodem?
Pokonywanie zakrętów?
Zależy od twoich potrzeb. Jeśli potrzebujesz większego prześwitu, to dlaczego nie? Tak, wpłynie to na charakterystykę zawieszenia, głównie na zakrętach, ale jeśli nie ścigasz się, nie widzę problemów. Po instalacji wymagana będzie regulacja zawieszenia.Więc nie jest wskazane podnoszenie?
Jak poszło? Przeglądam te wątki o podnoszeniu, próbując zdecydować, czy chcę sprzedać moją Mazdę3, czy wydać trochę pieniędzy na sprężyny CX-5, a może dystanse.Planuję to kupić na zimę. Mam dość słuchania, jak moja osłona podwozia jest rozbijana przez kawałki lodu, które spadają z ciężarówek. Zaktualizuję później.
Lift Kit for Mazda CX 5 3 13 19 6 12 19 Atenza Axela 1 5 35mm strut spacers for sale | eBay
Find great deals on eBay for Lift Kit for Mazda CX 5 3 13 19 6 12 19 Atenza Axela 1 5 35mm strut spacers. Shop with confidence.bit.ly