2004 to 2020 Mazda 3 Forum and Mazdaspeed 3 Forums banner

Mała winda?

14K views 17 replies 10 participants last post by  Pamf  
#1 ·
Czy ktoś kiedyś instalował dystanse lub coś podobnego, aby trochę podnieść 3? Ocierałem zderzak w kilku miejscach w moim mieście, miło byłoby mieć samochód choćby o cal wyżej. Mam sGT z 2014 roku, jeśli to ma znaczenie.

• Like
Reactions: Tacoma3
#4 ·
Czy patrzyłeś na inne modele Mazdy w poszukiwaniu pomysłów? Większość Mazd ma sporo części, które można zamienić, być może zawieszenie CX-5, a przynajmniej jego część, może dać ci to, czego chcesz. Sprężyny się zamienią, prawdopodobnie również amortyzatory.

#5 ·
Naprawdę miałem nadzieję, że uda mi się obejść bez dystansów. Dosłownie jeden cal byłby dla mnie w porządku. Listwa z zestawu aero naprawdę mnie martwi, ale za bardzo podoba mi się ten wygląd, żeby go usunąć.

#7 ·
To może być, to po prostu znacznie droższe. Będę szukał dalej, może coś znajdę.

#8 ·
Czy ktoś kiedyś instalował dystanse lub coś podobnego, aby trochę podnieść 3? Zeskrobałem zderzak w kilku miejscach w moim mieście, miło byłoby mieć samochód nawet o cal wyżej. Mam 2014 sGT, jeśli to ma znaczenie.
Zmniejsz nieco przesadny pochylenie, obniżając tył nieco bardziej niż przód, niezbyt dużo, aby całkowicie usunąć pochylenie. Tak, szalone... ale zrobiłem dokładnie ten eksperyment na 2DJ... Lewe zdjęcie pokazuje prześwit przedniego zderzaka standardowej wysokości jazdy 2. Po prawej stronie znajduje się obniżony i skorygowany pochylenie identyczny samochód. Ten ostatni zyskał prześwit przedniego zderzaka, tracąc jednocześnie prześwit koła. Drugie zdjęcie pokazuje, jak ten samochód wygląda obecnie. Trzecie pokazuje, ile pochylenia i prześwitu koła ma standardowy 2.
Image
Image

Image

#17 ·
Planuję to kupić na zimę. Mam dość słuchania, jak moja osłona podwozia jest rozbijana przez kawałki lodu, które spadają z ciężarówek. Zaktualizuję później.

Jak poszło? Przeglądam te wątki o podnoszeniu, próbując zdecydować, czy chcę sprzedać moją Mazdę3, czy wydać trochę pieniędzy na sprężyny CX-5, a może dystanse.

#18 ·
(x-post z tutaj)

Może mam coś przydatnego... Miałem kilka dystansów i dodatkowe szpilki płyty pochylenia obrobione, aby dodać 1,25" do góry zestawu coilover BC Racing, próbując rozwiązać niektóre problemy z prześwitem dla większego pochylenia. Nie byłem zadowolony z rezultatów, ale dystanse powinny działać jako podnośnik. Daj mi znać, jeśli chcesz szczegółów na ten temat.
280344