Mój szyberdach sportowy M3 z 2014 roku czasami sprawia wrażenie, jakby potrzebował trochę smaru. Zauważam to, gdy podnoszę tył, a nie gdy przesuwam go do tyłu. Czasami w tym ruchu odczuwam lekkie szarpnięcia. Mechanizm wygląda naprawdę czysto, o ile mogę zobaczyć. Często czyszczę samochód i włączam szyberdach, ale kupiłem go używanego, więc nie mam pojęcia, jak ostrożny był pierwszy właściciel, chociaż, jak powiedziałem, wygląda dla mnie całkiem dobrze.
Prowadziłem trochę badań i myślę, że trochę Jig-A-Loo może być dobrym pomysłem, ale nie chcę robić niczego, co mogłoby zniszczyć jakiekolwiek plastikowe lub gumowe części w środku. Szukałem tutaj problemów z szyberdachem i nie znalazłem żadnych wątków poruszających ten temat.
Wszelkie rady będą mile widziane
Jig-A-Loo
Prowadziłem trochę badań i myślę, że trochę Jig-A-Loo może być dobrym pomysłem, ale nie chcę robić niczego, co mogłoby zniszczyć jakiekolwiek plastikowe lub gumowe części w środku. Szukałem tutaj problemów z szyberdachem i nie znalazłem żadnych wątków poruszających ten temat.
Wszelkie rady będą mile widziane
Jig-A-Loo