2004 to 2020 Mazda 3 Forum and Mazdaspeed 3 Forums banner
Status
Not open for further replies.
81 - 100 of 467 Posts
Cześć wszystkim. Jestem właścicielem Mazdy 3 2014, sprowadziłem ją z USA i samochód jest teraz w Armenii. Kilka dni temu zamówiłem zestaw do modernizacji z AliExpress i teraz próbuję zaktualizować oprogramowanie układowe. Więc jeśli dobrze rozumiem, powinny być to dwie instalacje plików, a najnowszą wersją, do której mogę zaktualizować, jest 70.00.100 NA N. A po tym mogę nawet zaktualizować do 74.00.200 NA N? I czy powinienem zmienić region, jeśli nie mam nawigacji. Proszę o pomoc, nie chcę niczego zepsuć. Z góry dziękuję!!!

Zgadza się, najpierw zainstaluj oprogramowanie układowe, a następnie sprzęt. Możesz najpierw zainstalować 70.00.100. Ale wtedy następny dostępny FW to 70.00.367. Wersja 74.00.200 jest jak dotąd nieoficjalnie niedostępna.

Edycja: Jeśli Twoja obecna wersja FW byłaby poniżej 31.00.100, powinieneś był najpierw zaktualizować do tej wersji, ale już masz 55.00.753.

Zgadza się, najpierw zainstaluj oprogramowanie, a następnie sprzęt. Możesz najpierw zainstalować 70.00.100. Ale wtedy następny dostępny FW to 70.00.367. Wersja 74.00.200 jest jak dotąd nieoficjalnie niedostępna.

Edycja: Jeśli Twoja obecna wersja FW byłaby poniżej 31.00.100, powinieneś był najpierw zaktualizować do tej wersji, ale już masz 55.00.753.
Bardzo dziękuję !!!

Wielkie dzięki !!!
Jeszcze jedno pytanie, proszę. Próbowałem zrobić aktualizację, ale mój ekran dotykowy nie działał i nie mogłem tego zrobić za pomocą pokrętła poleceń, chociaż w instrukcji jest napisane, że jest to możliwe, czy wiesz jak??? I jeszcze jedna rzecz, czy teraz mogę zaktualizować oprogramowanie układowe tylko jednym plikiem, czy muszę najpierw zaktualizować failsafe??? Ponieważ w oficjalnym pliku PDF jest napisane, że nie potrzebuję failsafe, jeśli jest powyżej 31.00, ale w pliku "must read" jest napisane, że muszę to zrobić w dwóch krokach...

Być może masz stary plik PDF lub źle to zrozumiałeś, ale również po FW 31 musisz zainstalować dwa pliki (ponowna instalacja + tryb awaryjny) - do/włącznie z 70.00.100.

Zamiast używać ekranu dotykowego do wpisywania 99, po prostu obróć pokrętło dowodzenia w lewo (aż pojawi się 99) i naciśnij je w celu potwierdzenia.

Do/włącznie z 70.00.100 musisz zainstalować 2 pliki. Następnie, jak 70.00.335 i wyższe, jest tylko 1 plik, więc nie możesz zainstalować 2 plików dla tych wersji oprogramowania .335 i +

Być może masz stary plik PDF lub źle to zrozumiałeś, ale również po FW 31 musisz zainstalować dwa pliki (ponowna instalacja + failsafe) - do/włącznie z 70.00.100.
OK, dziękuję za wyjaśnienie. Ale wciąż mam pytanie, więc muszę wpisać 3, a następnie "enter", a następnie "clear", następnie muszę wpisać 2, a następnie "enter", a następnie "clear" i "exit". Proszę więc o poradę, jak obsługiwać te przyciski (enter, clear, exit) za pomocą pokrętła dowodzenia. I nic nie znalazłem o wpisywaniu 99. Czy mogę po prostu wpisać 99 zamiast tych dwóch kroków???

OK, dziękuję za wyjaśnienie. Ale wciąż mam pytanie, więc muszę wpisać 3, a następnie "enter", a następnie "clear", potem muszę wpisać 2, a następnie "enter", a następnie "clear" i "exit". Proszę więc o poradę, jak obsługiwać te przyciski (enter, clear, exit) za pomocą pokrętła poleceń. I nic nie znalazłem o wpisywaniu 99. Czy mogę po prostu wpisać 99 zamiast tych dwóch kroków???
Już zrobione, znalazłem samouczek na YouTube, więc w zasadzie dla przycisku enter naciskasz pokrętło dwa razy, a dla clear to jeden obrót w lewo. Jeszcze raz dziękuję, udało mi się to zrobić bez psucia czegokolwiek!!! :))

280148

Dla tych, którzy są zainteresowani Wireless BT Carplay właśnie uruchomiono w USA Mazda 6.
Oprogramowanie układowe to seria 74 i musisz również mieć bezprzewodowy CP CMU, który jest drogi.

Uważam, że z czasem 74.00.xxx będzie najnowszą instalacją, nawet jeśli nie masz BT CMU, i nie, oprogramowanie układowe nie jest jeszcze dostępne nawet u dealerów.

Zobacz zdjęcie ekranu 74.00.200 NA N z najnowszego Mazdy 6 2021 w USA.
I 74.00.200 EU N jest również dostępny w 2021 CX-3 w Europie.
Wireless tylko CP - nie AA?

owns 2015 Mazda 3 Touring+
Save
Zainstalowałem zestaw modernizacyjny AA / CP i system działa dobrze, teraz zauważyłem, że nawigator na wyświetlaczu nie znajduje satelitów, dlaczego? Czy ktoś ma rozwiązanie? Próbowałem zresetować za pomocą Music + Nav + Mute, ale nadal nie działa.

Zainstalowałem zestaw modernizacyjny AA / CP i system działa dobrze, teraz zauważyłem, że nawigator na wyświetlaczu nie znajduje satelitów, dlaczego? Czy ktoś ma rozwiązanie? Próbowałem zresetować za pomocą Muzyka + Nawigacja + Wyciszenie, ale nadal nie działa.
Czy pamiętałeś o zamianie karty SD ze starego urządzenia na nowe?

Inne rozwiązania problemu satelitarnego (nie mówiąc, że są one dobre):
  • Aktualizacja oprogramowania układowego MZD (która wersja jest zainstalowana?)
  • Kup nową/używaną CMU
  • Kup nowy/używany odbiornik GPS

Inne rozwiązania problemu z satelitą (nie mówiąc, że są one miłe):
  • Aktualizacja oprogramowania MZD (która wersja jest zainstalowana?)
  • Kup nową/używaną CMU
  • Kup nowy/używany odbiornik GPS
Moje oprogramowanie 70.00.367 EU
Jaki jest kod GPS, aby go kupić?

Zależy od samochodu/modelu. Poszedłbym do dealera i poprosił o numer części lub sprawdził to sam w katalogu online, np. na stronie www.ilcats.ru z numerem VIN (w ten sposób wyświetlane są tylko numery części dla Twojego samochodu), a następnie poszukałbym tego numeru części na ebay/google/firmach zajmujących się odzyskiwaniem części/allegro.pl.

81 - 100 of 467 Posts
Status
Not open for further replies.
You have insufficient privileges to reply here.