2004 to 2020 Mazda 3 Forum and Mazdaspeed 3 Forums banner
Status
Not open for further replies.
381 - 399 of 938 Posts
Discussion starter · #382 · (Edited)
10 Nie wykryto obrotów silnika po wysłaniu żądania uruchomienia silnika. (Obroty silnika 0 obr./min trwały dłużej niż 0,2)
11 Gdy obecny jest sygnał danych CAN do wyłączenia silnika (np.: sygnał otwartych drzwi)
12 Po maksymalnie 10 sekundach rozruchu
13 Status alarmu włamania to "Alarm" i "Alarm w gotowości" (UWAGA - NIE włączaj, patrz System zapobiegania kradzieży
14 Przepalony/brak bezpiecznika w pomieszczeniu.
15 Włączony tryb konserwacji połączonego pojazdu (ograniczony tryb transmisji w MDARS)
16 Pojazd jest zaparkowany (zapamiętany) przez około 1 tydzień lub dłużej lub w trybie głębokiego uśpienia.
Przejedź pojazdem kilka kilometrów, aby go odzyskać.
17 Zapisany kod DTC
18 Zainstalowane akcesoria do zdalnego uruchamiania silnika na rynku wtórnym
19 Zainstalowane akcesorium Mazda Remote Engine Start (BCKA-V7-620) (Brak funkcji zdalnego uruchamiania silnika w aplikacji MyMazda).
20 Pierwsza próba zdalnego sterowania nie powiodła się, druga próba działa dobrze.
21 SAMOCHÓD MA MANUALNĄ SKRZYNIĘ BIEGÓW.

Funkcja zdalnego uruchamiania silnika wyłączy silnik w następujących warunkach.
Warunek

1 Drzwi pojazdu otwarte
2 Otwarta klapa bagażnika pojazdu
3 Otwarta maska ​​pojazdu
4 Wykryto wciśnięcie przycisku "ON" w stacyjce
5 Żądanie ZATRZYMANIA silnika zdalnego
6 Przełącznik pedału hamulca wykrywa wciśnięcie hamulca
7 Zapisany kod DTC
8 Po ograniczeniu czasu pracy do 15 minut

Discussion starter · #383 ·
Członkowie, jeśli zauważycie jakiś rażący problem lub błąd w tym, co zamieściłem powyżej, napiszcie do mnie, a ja to poprawię, zebranie tego zajęło trochę czasu i jestem zmęczony ponownym czytaniem/oglądaniem tego. :)

FAQ zostało zaktualizowane w momencie tego posta.

Mam Mazdę 3 Preferred (USA) z 2019 roku. Dealer właśnie zainstalował nową aktualizację oprogramowania. Próbuję zsynchronizować aplikację MyMazda z moim samochodem. Czy po zakończeniu tego procesu funkcja zdalnego uruchamiania będzie działać w mojej Maździe 3 z 2019 roku? (Dealer powiedział, że w modelach z 2019 roku trzeba zainstalować jeszcze jedną część)

1) Niemożliwe.
2) Połączone usługi uzyskują dostęp do pewnych funkcjonalności przez internet. Oprogramowanie układowe Connect to system operacyjny sprzętu multimedialnego w samochodzie.
3) ? Nie rozumiem pytania.
Dzięki! To wszystko (w pewnym sensie) ma sens. Uzyskiwałem dostęp do Połączonych Usług w aplikacji MyMazda, aby wysyłać polecenia do oprogramowania układowego Connect. Subskrypcja za darmo, aby ułatwić pobieranie opłat za usługę za 3 lata. Chyba będziemy musieli to zobaczyć, co?

Jeśli chodzi o dodatkową funkcjonalność, miałem na myśli, czy pobieranie jest w jakiś sposób podobne do jailbreaku? Czy są funkcje, z których można korzystać tylko wtedy, gdy używasz pobranej wersji w porównaniu z aktualizacją Mazdy? Myślałem, że Projekt Infotainment był w tym kierunku.

Discussion starter · #386 · (Edited)
Mam Mazdę 3 Preferred (USA) z 2019 roku. Dealer właśnie zainstalował nową aktualizację oprogramowania. Próbuję zsynchronizować aplikację MyMazda z moim samochodem. Czy po uzyskaniu tego zdalny start będzie działał w mojej Mazdzie 3 z 2019 roku? (Dealer powiedział, że w modelach z 2019 roku należy zainstalować kolejną część)
Twój dealer mówi ci kłamstwa...
NIE ma 'dodatkowej części, która musi być zainstalowana. ON po prostu musi poprawnie wykonać aktualizację i została ona zaktualizowana w październiku 2020 r... powiedz mu, żeby spojrzał na ..CUSTOMER SATISFACTION PROGRAMM CSP06...Nie powinienem tego publikować, oto procedura dla twojego dealera w formacie .pdf....mama jest słowem.
:)

Attachments

Jeśli chodzi o dodatkową funkcjonalność, to miałem na myśli, czy pobieranie jest w jakiś sposób podobne do jailbreaku? Czy istnieją funkcje, z których można korzystać tylko wtedy, gdy używasz pobranej wersji w porównaniu z aktualizacją Mazdy? Myślałem, że Projekt Infotainment zmierza w tym kierunku.
Aktualizacja jest taka sama jak ta, którą wykonuje Twój dealer. Obecnie nie ma możliwości hakowania za pomocą dodatkowego zestawu narzędzi, jak to miało miejsce w przypadku poprzedniego systemu Connect.

Aktualizacja jest taka sama, jak ta, którą wykonuje Twój dealer. Obecnie nie ma możliwości hakowania za pomocą dodatkowego zestawu narzędzi, jak to miało miejsce w przypadku poprzedniego systemu Connect.
Ok, dzięki. Tego się obawiałem. Szkoda, bo pamiętam mnóstwo fajnych dostosowań, chociaż to mógł być Prius z 2007 roku. Mam nadzieję, że pojawi się okno, ponieważ aktualizacje bezprzewodowe, wymagana rejestracja i rozmowy o miesięcznej opłacie sugerują, że Mazda chce zablokować wszystko na dobre. Szkoda również dlatego, że chociaż bezpieczeństwo jest ważne, istnieje ogromna niewykorzystana korzyść w postaci prężnie rozwijającej się społeczności, która nieustannie pracuje nad ulepszeniami oprogramowania. Ogromna stracona szansa, Mazda.

ETA - AIO Tweaks wygląda na to, że wciąż istnieje, ale wymaga wpięcia się do jednostki centralnej, co moim zdaniem wygląda na wystarczająco łatwe na podstawie instrukcji instalacji PAC, które zamówiłem dla subwoofera. A może miałeś na myśli, że to już nie jest możliwe?

AIO Tweaks jest dla "starego" systemu Connect (opartego na Johnson Control/Visteon) i wymaga albo określonej maksymalnej wersji oprogramowania, albo nowszej wersji oprogramowania z uruchomionym wcześniej skryptem, albo dostępu do portu szeregowego, tak mi się wydaje. Nie jestem już na bieżąco, ponieważ nie mam już Mazdy3 2014 (BM). Mazda3 2019+ (BP) i CX-30 mają nowszy system Connect (oparty na Panasonic).

Twój dealer kłamie...
NIE ma 'dodatkowej części, która musi być zainstalowana'. ON po prostu musi poprawnie wykonać aktualizację i została ona zaktualizowana w październiku 2020 roku... powiedz mu, żeby spojrzał na ..CUSTOMER SATISFACTION PROGRAMM CSP06... Nie powinienem tego publikować, oto procedura dla Twojego dealera do wykonania w .pdf.... milczenie jest złotem.:)
Dzięki ASH8
Wyślę ten plik PDF do Mazdy Portugal i zobaczę, co mają do powiedzenia.

Discussion starter · #391 · (Edited)
PROSZĘ PAMIĘTAĆ, ŻE PLIK .pdf DOTYCZY TYLKO PROGRAMU DLA AMERYKI PÓŁNOCNEJ. Jednak główna aplikacja jest i/lub będzie taka sama, możesz nie być w stanie Aktywować WSZYSTKICH FUNKCJI USŁUG MAZDA CONNECTED SERVICES przez Dealera.

AFAIK JEŚLI MOŻESZ POBRAĆ Aplikację My Mazda ze sklepu Apple Store lub Google Play, MUSI MIEĆ WERSJĘ 6.0.0 lub nowszą i możesz zarejestrować Aplikację jako Właściciel na VIN Twojego SAMOCHODU, wtedy Dealer MAZDA 'powinien' być w stanie Aktywować większość funkcji samochodu za pomocą MDARS*, niektóre lokalne przepisy mogą to zabraniać (np. zdalne uruchamianie silnika).

TA AKTYWACJA SAMOCHODU PRZEZ DEALERA MAZDA zajmuje około 25 minut, więc wiąże się z kosztem, kto płaci?
Chociaż w USA jest to bezpłatna Aktywacja, każdy Dystrybutor Mazdy jest inny, MOŻESZ Musieć Zapłacić Swojemu Dealerowi.

JEŚLI jako Klient nie możesz pobrać Aplikacji MyMazda, to żadna z tych Usług nie jest jeszcze dostępna, jak ADR 4A, ale będzie z czasem.

* Pod warunkiem, że Twój model Mazdy został wysłany ze wszystkimi wymaganymi elementami sprzętowymi wewnętrznie okablowanymi w desce rozdzielczej samochodu itp.

AIO Tweaks jest dla "starego" systemu Connect (opartego na Johnson Control/Visteon) i wymaga albo określonej maksymalnej wersji oprogramowania układowego, albo nowszej wersji oprogramowania układowego ze skryptem uruchomionym wcześniej, albo dostępu do portu szeregowego, tak mi się wydaje. Nie jestem już na bieżąco, ponieważ nie mam już Mazdy3 2014 (BM). Mazda3 2019+ (BP) i CX-30 mają nowszy system Connect (oparty na Panasonic).
Czy na Macu mógłbym przejść z USB-C na szeregowy za pomocą adaptera? Czy to do portu USB samochodu?

W starym systemie Connect trzeba to zrobić bezpośrednio na jednostce centralnej, którą należy wyjąć z deski rozdzielczej. Nie mam żadnej wiedzy na temat rzeczy związanych z Maciem. Zakładając, że Twoje pytania nadal dotyczą starego Connect, lepiej zadać pytania lub poszukać odpowiedzi w dedykowanej sekcji dla tego systemu, zobacz np. The Infotainment Project Obecnie nic takiego nie jest w ogóle możliwe w systemie Connect II.

W starym systemie Connect trzeba to zrobić bezpośrednio w jednostce centralnej, którą należy wyjąć z deski rozdzielczej. Nie mam wiedzy na temat żadnych rzeczy związanych z Maciem. Zakładając, że Twoje pytania nadal dotyczą starego Connect, lepiej zadać pytania lub poszukać odpowiedzi w dedykowanej sekcji dla tego systemu, zobacz np. The Infotainment Project Obecnie nic takiego nie jest w ogóle możliwe w systemie Connect II.
Ok, dzięki, to mniej więcej to, co chciałem potwierdzić. Przygotowuję się do zainstalowania PAC w wiązce przewodów samochodu i pomyślałem, że mógłbym tego użyć do połączenia szeregowego.

* Pod warunkiem, że Twój model Mazdy został dostarczony ze wszystkimi wymaganymi elementami sprzętowymi wewnętrznie okablowanymi w desce rozdzielczej samochodu itp.
Cześć ASH8. Dzięki za wszystkie informacje i aktualizacje. Jestem z Niemiec i nie wiem, czy moja Mazda 3 BP z 2019 roku ma jednostkę telemetryczną. Jak mogę sprawdzić, czy ją ma?
A jeśli nie ma zainstalowanej telemetrii, czy można ją zdobyć i zainstalować? I czy będzie działać w Niemczech?

Rozumiem, że dla każdego Connect v2 (mazda3 od 2019 r. wzwyż), jeśli dealer przestrzega powyższego pliku PDF związanego z PROGRAMEM SATYSFAKCJI KLIENTA CSP06, można go włączyć.

Witaj rodzinie Mazda3Revlolution:

Miałem spore problemy z uruchomieniem usług Connected Services, aby zdalnie uruchomić mojego sedana Mazda3 Premium z 2019 roku. Początkowo usługi Connected Services w ogóle nie działały. Dwa tygodnie temu mechanik otrzymał zgodę z Irvine w Kalifornii na zamówienie mi nowej "Telematycznej Jednostki Sterującej".
Została ona wysłana i zainstalowana, a ja odebrałem samochód wczoraj.

Z aplikacji Mazda na moim iPhonie mogę:

Zablokować/odblokować samochód
Światła włączone/wyłączone
Czego nie mogę zrobić, to uruchomić samochodu.
Naciskam przycisk w aplikacji i zapalają się światła w samochodzie, uruchamia się wyświetlacz, silnik wydaje ten dźwięk przed uruchomieniem, a potem wszystko robi się czarne.
Próbowałem tego między podróżami (jazda 15+ minut) i z pilotem zarówno 50 stóp od samochodu, jak i 5 mil od samochodu. Zbiornik jest pełny benzyny i nie ma żadnych kontrolek silnika.
Mieszkam w samym Waszyngtonie i zasięg komórkowy jest doskonały.

Mechanik dealera jest w kropce i rozmawiał z ludźmi w Irvine, i oni również wydają się być w kropce. Oprogramowanie jest aktualne.

Oto komunikaty o błędach, które otrzymuję w aplikacji:

279890
279892
279895

Jestem tak sfrustrowany tym całym doświadczeniem. Po 4 wizytach u dealera z tym jednym problemem czuję, że Irvine po prostu się poddało. Nie obwiniam dealera ani mechanika. Prawda jest taka, że jeśli Mazda oferuje tę usługę, a mój samochód jest na gwarancji, to powinna działać.
Przyniosę go z powrotem do dealera w przyszłym tygodniu (wizyta nr 5).

Czy ktoś jeszcze napotkał ten problem? Jakieś sugestie? Dziękuję!

Discussion starter · #399 · (Edited)
Zobacz.Pdf Pobierz, to jest to, co amerykańscy dealerzy Mazdy MUSZĄ zrobić w tej kolejności ze swoimi diagnostykami MDARS i zajmuje to dealerowi około 30 minut, jest to BEZPŁATNE dla klientów z USA @ Dealership..
PROGRAM OBSŁUGI KLIENTA CSP06 tak się nazywa....powiedz swojemu dealerowi, żeby tego poszukał, to prawdopodobnie to, co już zrobił, musi dokładnie przestrzegać wszystkich wskazówek w MNAO Pdf, i musi wyczyścić wszystkie DTC.
PLUS Twój samochód MUSI mieć najnowsze oprogramowanie układowe Mazda Connect zainstalowane flub NA01 11012 lub wyższe plik .kwi, możesz to zrobić sam, jeśli chcesz, po prostu postępuj zgodnie z instrukcjami instalacji pdf, UŻYWAJ TYLKO oprogramowania układowego NA01, zamieściłem najnowsze w linku HiDrive w mojej sygnaturze poniżej....możesz zaktualizować lub sprawdzić, czy masz najnowsze.

Zamieściłem również listę FAQ MCS, która 'może' Ci pomóc..

Kilka sugestii, które możesz wypróbować, myślę, że powiedziałeś, że jesteś użytkownikiem iPhone'a (szkoda..żart) Androida osobiście. :)

Upewnij się, że system operacyjny Twojego telefonu jest zaktualizowany.

Pod warunkiem, że masz najnowsze oprogramowanie układowe Connect w samochodzie, jeśli nie, zaktualizuj je.

ODŁĄCZ telefon od samochodu przez Bluetooth telefonu i JEŚLI masz lub miałeś Wi-Fi podłączone do samochodu, również zapomnij/usuń (zachowaj kopię wszelkich danych logowania do sieci z Verizon, jeśli z niego korzystasz...? ), następnie pełna dezinstalacja aplikacji MyMazda, po tym myślę, że iPhone ma aplikację do czyszczenia lub sprawdzania/czyszczenia urządzenia jako część aplikacji systemowych, uruchom to również, wyłącz telefon i uruchom ponownie... następnie WYŁĄCZ TELEFON....nie rób już nic z telefonem.. zostaw w domu.

Następnie
Odłącz ujemny zacisk akumulatora samochodu, odkręć, odciągnij czysto... zostaw go wyłączonego na co najmniej 10 minut, nawet trochę dłużej.
Podłącz ponownie z precyzją, możesz zobaczyć niewielką iskrę, nie panikuj, przykręć....Zostaw telefon w domu, nawet JEŚLI zobaczysz ostrzeżenie/powiadomienie Mazda Connect z prośbą o połączenie z telefonem, uruchom samochód, przejedź krótki dystans, wróć... wyłącz samochód, weź kluczyk ze sobą, brelok MUSI znajdować się 8 metrów lub 25 stóp od samochodu, w przeciwnym razie samochód nie przejdzie prawidłowo w stan uśpienia.
POTEM POCZEKAJ 10 minut....samochód całkowicie się wyłączy.

Następnie włącz telefon w domu, zainstaluj ponownie aplikację MyMazda i zarejestruj się ponownie za pomocą telefonu i pełnego numeru VIN samochodu.
Zabierz brelok do samochodu, odblokuj samochód, uruchom samochód.
Uruchom wymagane parowanie telefonu itp., jak lub zobacz FAQ.

Wróć

EDIT: styczeń 2021 Wydaje się, że istnieje teraz wezwanie do serwisu w sprawie tego programu obsługi klienta CSP06 tylko dla Mazdy 3 2019 (USA), w którym właściciele nadal nie mogą połączyć się z usługami Mazda Connected Services, nowym CSP jest CSP07, zadzwoń do swojego dealera.

Attachments

Witajcie wszyscy,
Jestem nowym członkiem z Włoch i mam pytanie dotyczące ustawień językowych mojego systemu informacyjno-rozrywkowego Mazda 3 (MY 2019).
Odebrałem swój samochód na początku grudnia, kiedy dealer przedstawiał mi wszystkie funkcje MZD Connect, nie był w stanie zmienić języka z "Angielski-UK" na włoski lub inne języki UE, odpowiedni wiersz praktycznie nie był wybieralny za pomocą pokrętła.
Wreszcie samochód miał niski poziom naładowania akumulatora, co, jak przypuszczam, spowodowało tego rodzaju problem. Samochód został uruchomiony po raz pierwszy z boosterem...
Dzień później wróciłem do warsztatu dealera i oprogramowanie układowe zostało zaktualizowane do najnowszej wersji "10049" dla modeli UE, również z tą aktualizacją problem z ustawieniami językowymi nadal występował.
Chciałbym zapytać, czy ktoś miał już podobny problem i jak został rozwiązany.

381 - 399 of 938 Posts
Status
Not open for further replies.
You have insufficient privileges to reply here.