2004 to 2020 Mazda 3 Forum and Mazdaspeed 3 Forums banner
21 - 40 of 57 Posts
Co to jest F-18 i czy masz link? Czego użyłeś, aby poprowadzić przewód przez gumową przelotkę?
Jest na załączniku, który zamieściłeś.

Image

Przy okazji, możesz wziąć jednorazowy metalowy wieszak, jak te z pralni chemicznych, pociąć, wyprostować je szczypcami i użyć go jak taśmy do przeciągania kabli, aby poprowadzić przewody przez przelotkę w przegrodzie ogniowej.

Attachments

Discussion starter · #22 ·
To jest w załączniku, który zamieściłeś.
Duh! Nie mogę uwierzyć, że to przegapiłem.

Okej, znalazłem coś ciekawego w innym wątku. Najwyraźniej duży przelot, przez który przeciągnąłeś swoje przewody, ma smoczek. Kilka osób powiedziało, że jeśli odetniesz górę smoczka, pozostanie po nim otwór, przez który można przeciągnąć przewody. Sam tego nie próbowałem, ale oto zdjęcie.

Attachments

Czy gniazdo akcesoriów F18 ma napięcie 5 V? Próbuję również podłączyć zasilanie do mojej kamery samochodowej Yi.

Zauważyłem, że port USB wyłącza się po 10-15 minutach, więc postanowiłem po prostu użyć portu USB?

Czy ktoś próbował już mirrortap?? Chcę zamontować mirrortap w moim sporcie z 2019 roku. Po prostu nie chcę połamać klipsów zdejmując osłonę lusterka/czujnika deszczu

Używam skrzynki bezpieczników W samochodzie, w połączeniu z automatycznym regulatorem napięcia. Używam kamery Nextbase 412. Używam kabla rozgałęźnego bezpiecznika innej firmy, który był dostarczony z regulatorem, ale oficjalny kabel Nextbase również zawiera jeden (ten duży klocek przymocowany do kabla).

O ile pamiętam, bezpiecznik, którego użyłem, jest oznaczony jako Audio, ale tak naprawdę nie zasila on audio, a bardziej centralny pokrętło obok podłokietnika.

Discussion starter · #27 ·
Czy gniazdo akcesoriów F18 ma napięcie 5 V? Próbuję również podłączyć moją kamerę samochodową Yi.
@tsaoandy, przepraszam za opóźnienie w odpowiedzi. Nie. O ile wiem, większość, jeśli nie wszystkie, gniazda w Mazda3 mają napięcie 12 V. Czy ktoś może to potwierdzić?

Co to dokładnie jest "automatyczny regulator odcięcia napięcia"? I gdzie, u licha, mogę go kupić? Próbuję rozwiązać ten problem od 3 miesięcy, bezskutecznie. Podłączyłem nawet przełącznik do portu OBD-II - żeby móc go ręcznie włączać i wyłączać. Niestety, tak trudno jest pamiętać, żeby to robić za każdym razem. W końcu zapominam i rozładowuje się akumulator. Mój Mazda 3 z 2016 roku był o wiele prostszy.

Co to dokładnie jest "automatyczny regulator napięcia odcięcia"? I gdzie u licha mam to kupić? Próbuję rozwiązać ten problem od 3 miesięcy, bezskutecznie. Podłączyłem nawet przełącznik do portu OBD-II - żeby móc go ręcznie włączać i wyłączać. Niestety, tak trudno jest pamiętać o tym za każdym razem. W końcu zapominam i rozładowuje się akumulator. Mój Mazda 3 z 2016 roku był o wiele prostszy.

To jest dokładnie ten kabel, którego użyłem i podłączyłem do wewnętrznej skrzynki bezpieczników.

Czy ktoś próbował już mirrortap?? Chcę zamontować mirrortap w moim sporcie z 2019 roku. Po prostu nie chcę połamać klipsów przy zdejmowaniu osłony lusterka/czujnika deszczu
Mirrortap lub zacisk Vampire - Zasilanie dla radaru/kamery samochodowej = ZIELONY, Masa = CZARNY. To jest Mazda 3 Sport z 2019 roku

Attachments

Właśnie sprawdziłem swój USB, zasilanie wciąż włączone po 30 minutach, Mazda 3 z 2019 roku. Wygląda na to, że przez firewall i pod maską.
Tsaoandy12: Wycofuję moje sprostowanie dotyczące USB, które się nie wyłącza. Właśnie sprawdziłem ponownie po 25 minutach i było wyłączone. Kiedy pierwszy raz poszedłem sprawdzić po pół godzinie, mała czerwona lampka kontrolna wciąż świeciła się w kablu adaptera 12V do USB. Nie zdawałem sobie sprawy, że kiedy poszedłem sprawdzić po raz pierwszy, pilot znajdował się w mojej kieszeni dżinsów i kiedy zbliżyłem się do samochodu, nastąpiło automatyczne odblokowanie, które również włączyło elektrykę, w tym port USB. Jutro ponownie podłączę obie kamery za pomocą kabli adaptera. Dzięki za radę.

Mirrortap lub zacisk Vampire - Zasilanie dla Radaru/Kamery samochodowej = ZIELONY, Masa = CZARNY. To jest Mazda 3 Sport z 2019 roku
Świetny pomysł r2thei. Zrobiłem coś podobnego z innym pojazdem, który posiadam. Szukam teraz filmu na YouTube lub podobnego, który wyjaśnia, jak otworzyć urządzenie, aby dostać się do przewodów bez niczego psując. Jeśli znasz taki, proszę opublikuj! Bardzo dziękuję.

Byłoby prawdopodobnie pomocne, gdyby wszystkie przewodniki "Jak to zrobić" były w tym samym miejscu...

Trochę późno, ale z powodzeniem używam jednego z nich do zasilania kamery samochodowej napięciem 12 V. Prawdopodobnie użyję go również do zdalnego włączania wzmacniacza, jeśli kiedykolwiek jakiś zainstaluję.

Edycja: Kupione za mniej niż 20 $ na Amazon

Moduł zasilania zapłonu PAC IGN-1

Okazuje się, że widoczna wtyczka jest dostępna tylko z automatycznie przyciemniającym się lusterkiem wstecznym. Mimo że mam Mazdę3 2019 Premium, nie jest ono w nią wyposażone. Ale udało mi się podłączyć zasilanie wskaźnika poduszki powietrznej przedniego siedzenia i wskaźników pasów bezpieczeństwa tylnych siedzeń w konsoli sufitowej. Przewody są małe (coś w rodzaju 22 gauge) i nie ma dużo miejsca na podłączenie, ale udało mi się to zrobić. Ostateczne wyniki wyglądają świetnie i zasilanie włącza się tylko wtedy, gdy pojazd jest uruchomiony.

Załączony dokument pokazuje, jak rozebrać konsolę sufitową (interesowały mnie tylko rys. 1.6 i 1.7). Ostrzegam, że nie jest to do końca poprawne - w moim pojeździe, dla rys. 1.7, przesunął się w kierunku tyłu samochodu, a nie w kierunku przodu.

Konwerter 12V na 5V również wygodnie zmieścił się w konsoli sufitowej.

Attachments

Okazuje się, że pokazana wtyczka jest dostępna tylko z automatycznie przyciemniającym się lusterkiem wstecznym. Mimo że mam Mazdę3 2019 Premium, nie jest w nią wyposażona. Ale udało mi się podłączyć zasilanie wskaźnika poduszki powietrznej przedniego siedzenia i wskaźników pasów bezpieczeństwa tylnych siedzeń w konsoli podsufitowej. Przewody są małe (około 22 gauge) i nie ma dużo miejsca do podłączenia, ale udało mi się to zrobić. Ostateczne wyniki wyglądają świetnie i zasilanie jest włączane tylko wtedy, gdy pojazd jest uruchomiony.

Załączony dokument pokazuje, jak rozebrać konsolę podsufitową (interesowały mnie tylko rys. 1.6 i 1.7). Ostrzegam, że nie jest do końca poprawny - w moim pojeździe, dla rys. 1.7, przesunął się w kierunku tyłu samochodu, a nie w kierunku przodu.

Konwerter 12V na 5V również wygodnie zmieścił się w konsoli podsufitowej.
Absolutnie niesamowite, że udało ci się to rozgryźć, i to zaledwie 4 miesiące po tym, jak opublikowałem cały ten proces (wraz z plikiem PDF do instalacji automatycznie przyciemniającego się lusterka) w sekcji How To tego forum.

Zatem właściwe pytanie brzmi: czy nie wiedziałeś, że ta informacja istnieje (post nr 35 powyżej zawiera link do niej), czy też powieliłeś mój proces całkowicie od podstaw (może wielkie umysły myślą identycznie?)

Troszkę późno do gry, ale z powodzeniem używam jednego z nich do zasilania kamery samochodowej napięciem 12 V. Prawdopodobnie użyję go również do zdalnego sterowania wzmacniaczem, jeśli kiedykolwiek jakiś zainstaluję.

Edycja: Kupiony za mniej niż 20 dolarów na Amazon

Moduł zasilania zapłonu PAC IGN-1 phantom
Wygląda na to, że to może być dla mnie odpowiedni połów. Czy mógłbyś mi wyjaśnić, jak zainstalować go idiocie (mi)?

21 - 40 of 57 Posts