OP Edytowałem wątek, mówisz MCU, to CMU, Connectivity Master Unit.
'Ograniczenia' dotyczą korzystania z aplikacji My Mazda, ponieważ prawdopodobnie została skonfigurowana w Twoim samochodzie lub w używanym urządzeniu, którym ją zastąpiłeś.
Plus oddzielny TCU (Telecommunications Control Unit, który jest zablokowany przez VIN) samochodu i komunikuje się z aplikacją MyMazda i Public Mobile Tower i serwerem....JEŚLI używasz MMApp, jak nie mówisz, zakładam, że drugi właściciel CMU mógł to zrobić?...ponownie zakładam, że jest to UŻYWANE CMU, a nie nowe.
Nie wchodząc w zbyt wiele szczegółów, ponieważ nie jestem ekspertem, ale wiem trochę z czytania i doświadczeń innych właścicieli, aplikacja MyMazda ma wiele kwalifikacji i ustawień, które mogą być wykonywane przez właściciela, ALE faktyczna konfiguracja po wymianie sprzętu MUSI być wykonana u dealera z MDARS, ponieważ istnieje długi proces z maksymalnie 50 możliwymi kodami błędów oraz odzyskiwaniem i hasłami oraz rejestracją samochodu i/lub TCU i/lub aplikacji telefonicznej właściciela.
To nie jest prosty proces, nawet nie mówisz, czy używałeś MMApp, ponieważ korzystanie z niej nie jest darmowe na zawsze i jest objęte umową przez właściciela w USA i, jak zakładam, w Kanadzie.
Oto informacje detaliczne MNAO, ponownie w Kanadzie powinieneś mieć te same lub podobne informacje dostępne bezpłatnie.
Podręcznik usług połączonych