2004 to 2020 Mazda 3 Forum and Mazdaspeed 3 Forums banner

Radio Nav OEM 2013

4.6K views 6 replies 2 participants last post by  Cyclone3  
#1 ·
Więc moja żona ma model Mazda 3 itouring z 2013 roku, czy mogę kupić lepsze radio OEM z ekranem i podłączyć je, czy też potrzeba czegoś więcej, żeby działało?
dzięki

#2 ·
Wiem, że wyświetlacz nawigacji pośrodku był w większości typu plug and play (musiałem dodać kilka przewodów dla dźwięku). Myślę, że wyświetlacz nawigacji, który zastępuje jednostkę centralną, jest również typu plug and play, jednak trzeba będzie dodać antenę GPS.

Wsparcie i aktualizacje map dla obu systemów nie istnieją. Za pieniądze na fabrycznym urządzeniu możesz rozważyć jednostkę aftermarket, zacznij od Eonon.

#3 ·
Dzięki, mam kilka pytań, więc nie miałeś dźwięku z radia. Czy jest jakiś zestaw, który to umożliwi? Również moja żona potrzebuje tylko, żeby działała nawigacja, tylko radio i Bluetooth oraz sterowanie z kierownicy. Czy ekran pokazuje, jaki zespół muzyczny grasz?

#6 ·
Urządzenie, na które patrzysz, powinno być typu plug and play.

Jeśli miałeś już Bluetooth, jest to oddzielny moduł i będzie działał z urządzeniem. Wszystkie przyciski powinny działać.

Trochę szukałem w Internecie i wygląda na to, że karta SD do nawigacji nie znajduje się w jednostce centralnej, tylko w schowku między siedzeniami.