2004 to 2020 Mazda 3 Forum and Mazdaspeed 3 Forums banner
21 - 40 of 215 Posts
Ach, to niefortunne. Planowałem zrobić modernizację piasty w moim ND, ale jeszcze nie znalazłem dobrego przewodnika / filmu do naśladowania i nie chcę rozbierać deski rozdzielczej w ciemno, jeśli mogę tego uniknąć.

Mogę ci powiedzieć, że AA Tweak z AIO nigdy nie działał na FW 70 lub wyższym. Z wersją AIO 2.8.6, która jest, nie uda ci się.

Kiedyś był użytkownik, który zmienił kod, aby działał z FW 70 i wyższym, ale wymagało to podłączenia huba USB do huba USB. On i wszystkie jego informacje zostały tutaj zbanowane/usunięte, ponieważ mógł sprzedać swoje rozwiązanie lub wystąpiły jakieś problemy z prawami autorskimi.

Bardziej stabilne było oficjalne AA/CP z 2 nowymi kablami i nowym hubem USB.
Tak, jutro dostarczą mi hub. Jedynym powodem, dla którego zaktualizowałem do V74, jest hub i natywna obsługa Android Auto. Mając to na uwadze, naprawdę podoba mi się reszta dostosowywania i czyszczenia interfejsu, modyfikacje "jakości życia".

Czy po wprowadzeniu ulepszeń nadal będę mógł korzystać z Android Auto lub CarPlay?

Zaktualizowałem CMU, aby obsługiwał Android Auto, ale czy tak naprawdę potrzebuję zaktualizowanego CMU (lub zestawu modernizacyjnego), jeśli mam ulepszenia? Czy będę mógł korzystać z ekranu dotykowego z Android Auto po zastosowaniu ulepszeń? Byłbym wdzięczny za wszelkie odpowiedzi.

1. Tak, jeśli masz już oficjalne AA/CP, możesz z niego korzystać później.
2. Nie, dotyk dla AA nie może być włączony za pomocą AIO Tweaks ani tej funkcji.
3. AIO Android Auto Tweak nie obsługuje FW 70 ani 74. Więc tak, jeśli chcesz używać AA na FW 70 lub 74, musisz użyć oficjalnej wersji (nowy hub USB i 2 nowe kable).
Bardzo dziękuję @Tristan-cx5. Jesteś naprawdę wspaniały, pomagając społeczności. Chciałbym Cię jeszcze pomęczyć jedną informacją

1. Czy możesz mi powiedzieć, czy mogę przejść na starsze oprogramowanie układowe, w którym działają poprawki AIO dla AA?
2. Jeśli tak. Czy masz starsze obsługiwane oprogramowanie układowe lub link do niego?

Discussion starter · #30 ·
Po wprowadzeniu poprawki, czy nadal będę mógł korzystać z Android Auto lub CarPlay?

Uaktualniłem CMU, aby obsługiwać Android Auto, ale czy naprawdę potrzebuję zaktualizowanego CMU (lub zestawu modernizacyjnego), jeśli mam poprawki? Czy będę mógł korzystać z ekranu dotykowego z Android Auto po zastosowaniu poprawek? Byłbym wdzięczny za wszelkie odpowiedzi.
Korzystam z Apple CarPlay. Nie jestem pewien co do AA.

Cześć wszystkim,

mam Abartha 124 i zastanawiałem się, jaki jest proces instalacji naszych poprawek animacji startowej "Mazda to Abarth/Fiat" z oprogramowaniem V74?

Link do naszego skryptu można znaleźć tutaj - http://www.mediafire.com/file/zj0cp690a7x5rq1/MazdaToFiatV70AIO.zip/file

Mam kilka CMU do testów na stole warsztatowym, z jednym aktualnie na oprogramowaniu V74.000.324, ale z logo Mazdy. Mam TAU, ale obecnie nie jest ono podłączone do jednostki testowej, ponieważ muszę opracować okablowanie. Odkryłem, że TAU jest wymagane do uruchomienia hacka MP3 w celu uruchomienia poprawek V74.

Przez wiele lat mogłem uruchamiać jednostkę testową bez TAU, aby przeprowadzać aktualizacje oprogramowania i poprawki za pomocą metody ID7 lub Serial, ponieważ nie wymagało to dostępu do menu rozrywki (które wymaga podłączonego TAU).

Dziękuję!

Może się okazać, że wystarczy zmiana wartości w pliku tweaks.sh. Przynajmniej tego bym spróbował. Ale nie jestem programistą.
Wyszukaj:
Code:
  elif [ $_VER -eq 70 ]
  then
  if [ $_VER_EXT -le 100 ]
Nowe wartości:
Code:
elif [ $_VER -eq 74]
then
if [ $_VER_EXT -le 999 ]
Proszę dać mi znać, czy metoda mp3 działa w konfiguracji testowej po podłączeniu TAU.

Może się okazać, że wystarczy zmiana wartości w pliku tweaks.sh. Przynajmniej tego bym spróbował. Ale nie jestem programistą.
Wyszukaj:
Code:
  elif [ $_VER -eq 70 ]
  then
  if [ $_VER_EXT -le 100 ]
Nowe wartości:
Code:
elif [ $_VER -eq 74]
then
if [ $_VER_EXT -le 999 ]
Daj mi znać, czy metoda mp3 działa w twoim zestawie testowym po podłączeniu TAU.
Dzięki Tristan,

Zdecydowanie spróbuję ogarnąć TAU, wydaje się, że wtyczki do złącza są niezwykle trudne do znalezienia. Dobra wiadomość jest taka, że wkrótce przetestuję Twój powyższy kod w samochodzie i dam znać.

@Tristan-cx5 ,

Oglądałem kilka filmów i wydaje się, że Wietnamczycy mają jakiś szalony box, który stworzyli do wypychania poleceń na ekranie terminala.

Czy ktoś ma pomysł, co robi ten box? Albo co to za skrypt? Wygląda na dzikie, ale jednocześnie dość proste do zrobienia. Rozważałem odwiedzenie tych ludzi na wakacjach, aby zobaczyć, czy są gotowi sprzedać box i rozebrać go dla wszystkich.

@UncleMurphy Niestety dodanie TAU do konfiguracji na stole warsztatowym nie umożliwi dostępu do menu rozrywki. Myślę, że będziesz musiał dodać PCM lub lepszego kandydata, zestaw wskaźników, aby uzupełnić sieć canbus.

Cześć, jestem Enzo, zainstalowałem wszystko zgodnie z Twoim przewodnikiem i zadziałało, jedyne co nie działa to transformacja tweek.
l/km na km/l
Nic się nie zmieniło, wciąż jest l/km.

Używam oprogramowania 74.00.324 NA Mazda 3 2015
Następujące ulepszenia działają dobrze:
  • ✅ Ekran dotykowy podczas jazdy
  • ✅ Obraz tła
  • ✅ Koniec z zastrzeżeniami
  • ✅ Pętla menu głównego
  • ✅ Koniec z sygnałami dźwiękowymi
  • ✅ Ulepszenia paska stanu
  • ✅ Odtwarzacz wideo
  • ✅ Prędkościomierz