Mam instrukcję obsługi z 2015 roku.
Wygląda na to, że nacisnąłem trochę za mocno na duży przycisk modułu poleceń podczas zabawy z nawigacją. Cały panel wpadł do schowka w konsoli środkowej.

Dość łatwo było zdjąć plastikową osłonę konsoli palcami (otworzyć pokrywę schowka), odłączyć wiązkę przewodów od modułu sterującego. Zatrzasnąłem moduł z powrotem na miejsce i założyłem górną część konsoli, tylko po to, by zobaczyć, że tylna część modułu znów się poluzowała.
Rozebrałem go ponownie. Tym razem PRZYJRZAŁEM SIĘ, jak jest zamocowany: za pomocą dwóch małych zaczepów z przodu i dwóch kawałków TAŚMY pokrytych niebieskim filcem i czarną filcową łatką. JAK TANIO MOŻNA BYĆ??? Nic dziwnego, że wpadł od razu.
Wymieniłem taśmę dwustronną, użyłem tego samego filcu i nałożyłem trochę taśmy z tkaniny pierwszej pomocy na kilka kolejnych szwów modułu i złożyłem ponownie. Jak dotąd trzyma się dobrze. Uważaj podczas ponownego montażu: najpierw włóż przednie zaczepy, a następnie przechyl konsolę w dół, aby osadzić resztę zaczepów. Uważaj, żeby nie wygięły się na zewnątrz konsoli, bo będziesz musiał robić to ponownie. Zapytaj mnie, skąd wiem.