2004 to 2020 Mazda 3 Forum and Mazdaspeed 3 Forums banner

Jak zainstalować kamerę samochodową

2 reading
121K views 112 replies 72 participants last post by  Test Drive  
#1 · (Edited)
Oto opis sposobu montażu kamery samochodowej bez zdejmowania słupków lub podłączania kamery na stałe.

Jestem bardzo zadowolony z efektu i dlatego udostępniam zdjęcia i przykładowy film.

Kamera samochodowa G1W-CB

Przetestowałem kilka pozycji, ta okazała się najmniej inwazyjna i najbardziej funkcjonalna.

Image

Przewód został po prostu wsunięty pod podsufitkę

Image

Wciśnięty między plastikowy słupek a podszewkę

Image

W dół słupka między gumową uszczelką a słupkiem

Image

Aż do dołu pod listwą progową (zauważ przewód wychodzący spod siedzenia)

Image

Pod siedzeniem kierowcy i do schowka w podłokietniku

Image

Widok zewnętrzny

Image

Przykładowy film (link do YouTube)

Kąt jest wystarczająco szeroki, aby uchwycić prawą stronę samochodu.

Jedynym minusem jest czarny schowek na czujniki przedniej szyby widoczny na filmie.

Ten facet prawie mnie uderzył, zaraz po sygnale, zmienił pas ruchu nawet nie sprawdzając.

#15 ·
To jest niesamowite! Dzięki za post, dokładnie tego szukałem, kiedy zdałem sobie sprawę, gdzie znajduje się gniazdko zasilania. Nie mogę uwierzyć, że to mogło być takie proste...

Jakiej długości przewodu potrzebowałeś?
Nie jestem pewien długości przewodu, ale jest to standardowy przewód G1W-C.

Czy ten port, do którego podłączyłeś w podłokietniku, nie dostaje zasilania, gdy samochód jest wyłączony?
Wyłącza się, gdy wyłączam samochód.

Port 12V w środkowym podłokietniku pozostaje włączony cały czas w moim Mazda3. Port 12V, który mam w desce rozdzielczej, jest aktywowany przez pozycję zapłonu "włączony".
Nie sądzę, żeby to miało zastosowanie w moim samochodzie. Kamera samochodowa wyłącza się, gdy wyłączam samochód!

Mam nadzieję, że nie masz nic przeciwko temu, że zadam głupie pytanie... na twoim 3 zdjęciu powyżej, gdzie powiedziałeś, że wepchnąłeś przewód między słupek a wykładzinę - czy użyłeś do tego jakichś specjalnych narzędzi? Prawdopodobnie w tym tygodniu dostanę kamerę i będę ją sprawdzał. (Kiedy przestanie padać w Kalifornii, spróbuję)
Nie, żadnych narzędzi, po prostu wepchnąłem go palcem! Powodzenia!

#7 ·
Mam nadzieję, że nie masz nic przeciwko mojemu głupiemu pytaniu... Na twoim 3. zdjęciu powyżej, gdzie powiedziałeś, że wepchnąłeś drut między filar a wykładzinę - czy użyłeś do tego jakichś specjalnych narzędzi? Prawdopodobnie w tym tygodniu dostanę kamerę i będę ją sprawdzał. (Kiedy przestanie tu w Kalifornii padać, spróbuję)

#9 ·
Jaki jest sens ciągłego włączania kamery samochodowej?

Czy nie nadpisywałaby ona wielokrotnie plików z karty SD o pojemności 32 GB, jeśli samochód stoi przez kilka dni?
Kamery samochodowe są aktywowane ruchem: nagrywają tylko wtedy, gdy wyczuwają wstrząs. Nie będą nagrywać niczego, jeśli samochód stoi na podjeździe, chyba że ktoś w niego wjedzie. Będą jednak zużywać energię, więc rozładowanie akumulatora może być problemem.

#19 ·
Potrzebna pomoc przy naprawie kamery samochodowej

Witajcie,

Nazywam się Umesh. Jestem z Indii i obecnie mieszkam w Omanie. Przeprowadziłem wiele badań nad dostępnymi modelami różnych marek i kupiłem mojego słodkiego Mazdę 3 2015 Luxury Version (bez iEloop, nie jest dostępny w regionie Bliskiego Wschodu) w marcu 2015 roku. Zainstalowałem czujniki parkowania z przodu, które nie dają dokładnych odczytów (75% idealne), ale jestem z tego zadowolony. Teraz chciałbym zainstalować kamerę samochodową, więc zamówiłem jedną online. Kupiłem ten konkretny model (wiem, że jest tani :sneaky2: ), ponieważ widziałem opcję przesłania obrazu wideo do systemu informacyjno-rozrywkowego.

Mini Full HD 1080p Car DVR G Sensor Video Recorder Vehicle Dash Camera Camcorder | eBay

Po wielu poszukiwaniach kupiłem coś bardzo głupiego :nerd:

Mazda 3 Cable Adapter for Back Up Camera Reversing Camera | eBay

W nadziei, że uda się to dobrze uruchomić, proszę was wszystkich na tym forum o pomoc w naprawie. Czekam na wasze cenne odpowiedzi. :grin2:

#21 ·
Miło byłoby zobaczyć zdjęcia okablowania. Kupiłem Lukas 7950 kilka dni temu. Wyjechałem nim na jazdę próbną na rzadko używanej drodze. Nie przekroczyłem limitu o więcej niż 30 mil na godzinę. Po przejechaniu przez odcinek w kształcie litery S zauważyłem, że ciemny samochód szybko się zbliża. Detektor radarowy się nie włączył.
Image

Wyprzedził mnie, gdy jechałem 65 mil na godzinę na odcinku 55 mil na godzinę. Czuję się szczęśliwy. Powinienem był prawdopodobnie pójść do kasyna zamiast nad Lake Mead.

Lukas 7950 jest jak dotąd dobry. Podwójne kamery 1080p, Wi-Fi do przesyłania plików lub uzyskiwania podglądu na żywo, podwójne karty pamięci do 512 GB, tryb parkingowy wykrywa ruch w definiowalnych obszarach i ma wieloosiowe czujniki g, tryb parkingowy wyłącza się po zdefiniowanym czasie lub odcięciu napięcia, kondensator zamiast baterii dla wyższej tolerancji cieplnej, odbiornik GPS wbudowany w uchwyt, pliki avi h.264 itp.

#25 ·
Dzięki za informacje o instalacji ZuZ! Odszedłem jednak od twojej procedury instalacji. Wspomniałeś o prowadzeniu przewodów nad poduszką powietrzną słupka A, co moim zdaniem stanowi zagrożenie dla bezpieczeństwa. Stwierdziłem, że po prostu pociągając wykończenie słupka A w dół, nie normalnie do słupka, ale raczej w dół w kierunku podłogi, można lekko odhaczyć słupek A, pozostawiając wystarczająco dużo miejsca, aby zobaczyć poduszkę powietrzną z miejsca, w którym usunięto gumową uszczelkę.

Z tym możesz faktycznie wepchnąć przewód pod poduszkę powietrzną i wyprowadzić go na górze słupka A obok przedniej szyby, a następnie po prostu wsunąć go w podsufitkę aż do lusterka wstecznego. Zrobię kilka zdjęć, kiedy będę miał czas. Jest to dość łatwe do zrobienia bez wyjmowania słupka A i uszkadzania klipsów. Zamieszczę również kilka zdjęć okablowania skrzynki bezpieczników, które zrobiłem. To była dosłownie 30-minutowa robota z pracą, którą już wykonałeś przy prowadzeniu.

Dzięki, kolego!

#28 ·
Czy można po prostu zamontować kamerę bezpośrednio na dużej czarnej skrzynce podłączonej do lusterka wstecznego za pomocą taśmy 3M?
To robię z kamerą samochodową Viofo A119s. Jedynym problemem jest to, że skrzynka nie jest zamontowana zbyt mocno (przynajmniej w moim 2008), więc możesz uzyskać dodatkowe wibracje w nagraniach, chociaż tak naprawdę tego nie zauważyłem.

#30 · (Edited)
Okej, oto zdjęcia z mojej instalacji. Przepraszam za opóźnienie. Mieliśmy taką do dupy pogodę w Toronto przez ostatnie 3 tygodnie, że nie mogłem zebrać woli, żeby coś z tym zrobić do tego weekendu, kiedy pogoda faktycznie przekroczyła 10 stopni Celsjusza. Co, jak na ironię, oznacza, że F**k, globalne ocieplenie zabije nas kiedyś w niedalekiej przyszłości w tym tempie. 10 stopni C w lutym w T.O., to po prostu źle.

Pomijając tę dygresję, oto kilka słów o zdjęciach.

Kamerą samochodową, którą zamontowałem, jest Blacksys CH100B. To urządzenie jest również wyposażone w kamerę tylną do montażu na tylnej klapie. Prawdopodobnie zrobię to latem, kiedy pogoda będzie odpowiednia. Ale prawdopodobnie nie zadziała, ponieważ tylne drzwi tylne odchylają się tak daleko od podsufitki z tyłu, że może to pociągnąć za kabel, jeśli instalacja będzie czysta. Miałbyś mnóstwo kabli wystających z tyłu, jeśli instalujesz z luzem, co wyglądałoby po prostu niechlujnie. Ponadto zdałem sobie sprawę, że widok z tyłu z tyłu klapy jest dość mały w porównaniu do innych samochodów. Z kamerą tylną zamontowaną na tej szybie, zablokowałbym dużą część widoku centralnego. Zobaczymy za kilka miesięcy.

Na zdjęciu, na którym kabel USB jest poprowadzony za poduszką powietrzną, kabel kamery samochodowej biegnie w linii z nim i prowadzi razem z kablem USB w kierunku przedniej szyby. Zapomniałem to zaznaczyć na zdjęciu, ale można to tam zobaczyć. Kabel kamery samochodowej może następnie biec po wewnętrznej stronie podsufitki, gdzie styka się z przednią szybą, aż do obszaru lusterka wstecznego. Mam dużą czarną skrzynkę, w przeciwieństwie do innych modeli, ze względu na kamerę i czujniki dla funkcji premium, które były dostarczane z GT. Ale to nic, kamera samochodowa nadal ma dużo miejsca do montażu, a podsufitka ma wycięcie do poprowadzenia okablowania w dół bez zginania krawędzi wykładziny. Rozmawiałem z dealerem Mazdy i powiedział, że należy unikać montażu kamery samochodowej na materiale osłony na przedniej szybie, ponieważ zgłaszano, że odkleja się on z powodu ciężaru, który na niego działa. Można równie dobrze nie ryzykować.

W mojej instalacji zainstalowałem adapter bezpiecznika w gnieździe 11. ZWRÓĆ UWAGĘ NA ZNAK + / - OZNACZONY NA ZDJĘCIU SKRZYNKI BEZPIECZNIKÓW!

Adapter bezpiecznika jest całkowicie bezużyteczny w ochronie lub izolowaniu bezpiecznika samochodu od zewnętrznych akcesoriów, jeśli umieścisz go w niewłaściwy sposób.

Tam, gdzie oznaczono (+), po włączeniu ACC w samochodzie, ta strona będzie miała zasilanie. (-) jest wtedy tym, co przechodzi dalej w kierunku obciążenia. Wtyczka Add-A-Fuse, której użyłem, ma bardzo specyficzny układ połączeń. Jedna strona będzie współdzielić wspólny przewód, a druga strona będzie miała izolowane przewody. Wspólne/współdzielone przewody muszą iść na (+)/HOT. Jeśli to odwrócisz, wszystko będzie działać dobrze, o ile pobór prądu jest w porządku. Ale w przypadku zwarcia w obwodzie zewnętrznym, wyjmiesz również wszelkie akcesoria, które samochód ma na tym bezpieczniku. Ta topologia dotyczy każdego bezpiecznika, z którym używasz Add-A-Fuse, więc bądź tego świadomy. Możesz łatwo sprawdzić, które przewody są wspólnymi przewodami w add a fuse, sprawdzając rezystancję za pomocą multimetru. Następnie możesz również sprawdzić, który przewód skrzynki bezpieczników jest (+)/HOT, mierząc napięcie w odniesieniu do punktu uziemienia, jak wspomniano na załączonym zdjęciu.

Powiedziawszy powyższe, cholerne ADD-A-Fuse, które mam, mają złącze zaciskane wychodzące z boku, które byłoby skierowane w stronę podwozia samochodu. I co wiesz, nie ma na to cholernego miejsca, ponieważ cholerna skrzynka bezpieczników i kolejne gniazda bezpieczników mają około 1 mm prześwitu na okablowanie po lewej stronie! KURWA!!! Dlatego używam pustego gniazda bezpiecznika F.OUTLET1, ponieważ wiem, że najprawdopodobniej nic nie będzie używane w dół, albo zostałoby dostarczone z bezpiecznikiem. W ten sposób po prostu włożyłem dwa bezpieczniki 10A do mojego add-a-fuse i podłączyłem go w sposób pokazany na schemacie jpeg, czyli w złą stronę. Dzieje się tak, ponieważ jestem przekonany, że nie ma obciążenia w dół, a zatem jest to jak dodanie dwóch bezpieczników 10A szeregowo, co sprowadza się do tylko jednego bezpiecznika 10A z punktu moich obciążeń USB/Dashcam.

Do ładowarki USB używam konwertera 12 W (5 V przy maksymalnym natężeniu 2,4 A). Ma dwa gniazda USB. Jeśli podłączone jest tylko jedno urządzenie, możesz pobrać do 2,4 A, co uwielbia mój Nexus 6P do szybkiego ładowania za pomocą kabla typu C (pleciony kabel pokazany na zdjęciach). Jeśli podłączone są dwa urządzenia, spowoduje to podział poboru prądu do maksymalnie 2,4 A łącznie przy 5 V (1,2 A przy 12 V, biorąc pod uwagę straty). Ponadto kamera samochodowa pobiera około 2 A przy maksymalnym obciążeniu, co prawie nigdy nie ma miejsca. Teoretycznie można więc pobrać do 3,2 A przez okablowanie, co jest znacznie mniejsze niż bezpieczniki 10A, których użyłem w moim add-a-fuse. Po prostu bądź świadomy wartości prądu i mocy wszystkich akcesoriów, które dodajesz.

Daj mi znać, jeśli czegoś nie wyjaśniłem lub potrzebujesz więcej informacji.

Na zdrowie!

Attachments

#31 ·
Przepraszam, że odświeżam stary wątek, ale mam pytanie dotyczące tego ustawienia.

Czekam na mojego Mazdę3 sGT z 2017 roku i podłączę kamerę samochodową A119.

Czy to ustawienie byłoby bezpieczne? Jestem nowy w kwestii okablowania i czytałem o tym. Myślałem, że strona obciążenia (strona zasilania) dodatkowego bezpiecznika powinna być również włożona do strony obciążenia samochodu? To ustawienie ma to na odwrót i wszystko, ponieważ nie ma miejsca na prawidłowe połączenie polaryzacji.

Jeśli to w porządku, czy bezpieczniej byłoby użyć dwóch bezpieczników 5-amperowych zamiast dwóch 10-amperowych?

Dziękuję bardzo!

Okej, oto zdjęcia z mojej instalacji. Przepraszam za opóźnienie. Mieliśmy taką beznadziejną pogodę w Toronto w ciągu ostatnich 3 tygodni, że nie mogłem zebrać woli, żeby coś z tym zrobić, aż do tego weekendu, kiedy pogoda faktycznie przekroczyła 10 stopni Celsjusza. Co, jak na ironię, oznacza, że F**k, globalne ocieplenie zabije nas pewnego dnia w niedalekiej przyszłości w tym tempie. 10 stopni C w lutym w T.O, to po prostu źle.

Pomijając tę dygresję, oto kilka słów o zdjęciach.

Kamera samochodowa, którą zamontowałem, to Blacksys CH100B. To urządzenie jest również wyposażone w kamerę cofania do montażu na tylnej klapie. Prawdopodobnie zrobię to latem, kiedy pogoda będzie odpowiednia. Ale prawdopodobnie nie zadziała, ponieważ w przypadku tylnej klapy tylne drzwi odchylają się tak daleko od podsufitki z tyłu, że może to pociągnąć za przewód, jeśli instalacja będzie czysta. Miałbyś mnóstwo przewodów wystających z tyłu, jeśli instalujesz je z luzem, co wyglądałoby po prostu niechlujnie. Ponadto doszedłem do wniosku, że widok z tyłu z tyłu klapy jest dość mały w porównaniu do innych samochodów. Z kamerą cofania zamontowaną na tej szybie zablokowałbym dużą część widoku centralnego. Zobaczymy za kilka miesięcy.

Na zdjęciu, na którym kabel USB jest poprowadzony za poduszką powietrzną, kabel kamery samochodowej biegnie z nim w linii i prowadzi razem z kablem USB prosto do przedniej szyby. Zapomniałem to zaznaczyć na zdjęciu, ale można to tam zobaczyć. Kabel kamery samochodowej może następnie biec wzdłuż wewnętrznej strony podsufitki, gdzie styka się z przednią szybą, aż do obszaru lusterka wstecznego. Mam dużą czarną skrzynkę w przeciwieństwie do innych modeli ze względu na kamerę i czujniki dla funkcji premium, które były dostarczane z GT. Ale to żaden problem, kamera samochodowa wciąż ma dużo miejsca do montażu, a podsufitka ma wycięcie do poprowadzenia okablowania w dół bez zginania krawędzi wykładziny. Rozmawiałem z dealerem Mazdy i powiedział, żebym unikał montowania kamery samochodowej na materiale osłony na przedniej szybie, ponieważ pojawiły się doniesienia o jej odklejaniu się z powodu ciężaru, który ją ciągnie. Można więc nie ryzykować.

W mojej instalacji zainstalowałem dodatkowy bezpiecznik w gnieździe 11. ZWRÓĆ UWAGĘ NA ZNAK + / - NA ZDJĘCIU SKRZYNKI BEZPIECZNIKÓW!

Dodatkowy bezpiecznik jest całkowicie bezużyteczny w ochronie lub izolowaniu bezpiecznika samochodu przed zewnętrznymi akcesoriami, jeśli umieścisz go w niewłaściwy sposób.

Gdzie oznaczony jest (+), tam ta strona będzie miała zasilanie, gdy ACC jest włączone w samochodzie. (-) to wtedy to, co przechodzi do obciążenia. Wtyczka Add-A-Fuse, której użyłem, ma bardzo specyficzny układ połączeń. Jedna strona będzie miała wspólny przewód, a druga strona będzie miała izolowane przewody. Wspólne/współdzielone przewody muszą iść do (+)/HOT. Jeśli to odwrócisz, wszystko będzie działać dobrze, o ile pobór prądu jest w porządku. Ale w przypadku zwarcia w obwodzie zewnętrznym, usuniesz również wszelkie akcesoria, które samochód ma na tym bezpieczniku. Ta topologia dotyczy każdego bezpiecznika, z którym używasz Add-A-Fuse, więc bądź tego świadomy. Możesz łatwo sprawdzić, które przewody są wspólnymi przewodami w dodatkowym bezpieczniku, sprawdzając rezystancję za pomocą multimetru. Następnie możesz również sprawdzić, który przewód skrzynki bezpieczników jest (+)/HOT, mierząc napięcie w odniesieniu do punktu uziemienia, jak wspomniano na załączonym zdjęciu.

Powiedziawszy powyższe, cholerne ADD-A-Fuses, które mam, mają złącze zaciskowe wychodzące z boku, które byłoby skierowane w stronę podwozia samochodu. I co się okazuje, nie ma na to cholernego miejsca, ponieważ cholerna skrzynka bezpieczników i kolejne gniazda bezpieczników mają tylko 1 mm prześwitu na okablowanie po lewej stronie! KURWA! Dlatego używam pustego gniazda bezpiecznika F.OUTLET1, ponieważ wiem, że najprawdopodobniej nic nie będzie używane w dół, albo zostałoby dostarczone z bezpiecznikiem. W ten sposób po prostu włożyłem dwa bezpieczniki 10A do mojego dodatkowego bezpiecznika i podłączyłem go w sposób pokazany na schemacie jpeg, czyli w złą stronę. Dzieje się tak dlatego, że jestem przekonany, że nie ma obciążenia w dół, a zatem jest to jak dodanie dwóch bezpieczników 10A szeregowo, co sprowadza się do tylko jednego bezpiecznika 10A z punktu moich obciążeń USB/kamery samochodowej.

Do ładowarki USB używam przetwornicy 12 W (5 V przy maksymalnie 2,4 A). Ma dwa gniazda USB. Jeśli podłączone jest tylko jedno urządzenie, możesz pobrać do 2,4 A, co uwielbia mój Nexus 6P do szybkiego ładowania za pomocą kabla typu C (pleciony kabel pokazany na zdjęciach). Jeśli podłączone są dwa urządzenia, spowoduje to podział poboru prądu do maksymalnie 2,4 A łącznie przy 5 V (1,2 A przy 12 V, biorąc pod uwagę straty). Ponadto kamera samochodowa pobiera maksymalnie około 2 A, co prawie nigdy się nie zdarza. Teoretycznie można więc pobrać do 3,2 A przez okablowanie, co jest znacznie mniejsze niż bezpieczniki 10A, których użyłem w moim dodatkowym bezpieczniku. Po prostu pamiętaj o wartościach prądu i mocy wszystkich akcesoriów, które dodajesz.

Daj mi znać, jeśli czegoś nie wyjaśniłem lub potrzebujesz więcej informacji.

Na zdrowie!

#32 ·
Hej, na schemacie z wewnętrznym schematem, który zamieściłem, z add-a-fuse, który mam, byłem zmuszony do użycia schematu 3, co technicznie jest niewłaściwym sposobem. Użyłem gniazda bezpiecznika, które było puste, co oznaczało, że nie musiałem się martwić o inne wewnętrzne obciążenia samochodu. W ten sposób mogłem włożyć jeden bezpiecznik i po prostu zmostkować pozostałe gniazdo w add-a-fuse i byłoby dobrze.

Użycie już używanego gniazda bezpiecznika w samochodzie komplikuje wartości bezpieczników, które mają być użyte. Pierwszy bezpiecznik (od zasilania samochodu do strony obciążenia add-a-fuse musi być >= sumie maksymalnego wewnętrznego obciążenia samochodu + maksymalnego obciążenia akcesoriów). Drugi bezpiecznik, do akcesoriów, musi być >= maksymalnemu prądowi akcesoriów.

To oczywiście niweczy ograniczenie prądu obciążenia wewnętrznego samochodu w przypadku użycia bezpiecznika.

Innym problemem jest to, że jeśli twoje akcesorium pobiera prąd do swojego maksymalnego limitu bezpiecznika, a wewnętrzne obciążenie samochodu już pobiera więcej niż (pierwszy bezpiecznik - drugi bezpiecznik), skończysz na przepaleniu pierwszego bezpiecznika.

TL::didn't understand to: kombinacje poboru prądu przez bezpieczniki stają się skomplikowane, gdy add-a-fuse jest wykonywane przy użyciu schematu 3 na już używanym gnieździe bezpiecznika.

#33 ·
Hej, na schemacie z wewnętrznym schematem, który zamieściłem, z add-a-fuse, który mam, byłem zmuszony do użycia schematu 3, co technicznie jest niewłaściwym sposobem. Użyłem gniazda bezpiecznika, które było puste, co oznaczało, że nie musiałem się martwić o inne wewnętrzne obciążenia samochodu. W ten sposób mogłem włożyć jeden bezpiecznik i bezpośrednio zmostkować pozostałe gniazdo w add-a-fuse i byłoby dobrze.

Użycie już używanego gniazda bezpiecznika w samochodzie komplikuje wartości bezpieczników, które mają być użyte. Pierwszy bezpiecznik (od zasilania samochodu do strony obciążenia add-a-fuse musi być >= sumie maksymalnego wewnętrznego obciążenia samochodu + maksymalnego obciążenia akcesoriów). Drugi bezpiecznik, do akcesoriów musi być >= maksymalnemu prądowi akcesoriów.

To oczywiście niweczy ograniczenie prądu obciążenia wewnętrznego samochodu przy użyciu bezpiecznika.

Innym problemem jest to, że jeśli Twoje akcesorium pobiera prąd do swojego maksymalnego limitu bezpiecznika, a wewnętrzne obciążenie samochodu już pobiera więcej niż (pierwszy bezpiecznik - drugi bezpiecznik), skończysz na przepaleniu pierwszego bezpiecznika.

TL::didn't understand to: kombinacje poboru prądu przez bezpieczniki stają się skomplikowane, gdy add-a-fuse jest wykonywane przy użyciu schematu 3 na już używanym gnieździe bezpiecznika.
Świetnie, bardzo dziękuję! Prawdopodobnie po prostu włożę kilka bezpieczników 5 amperowych do add a fuse i skończę na tym:laugh2:

#34 · (Edited)
Mam MAZDĘ6 z A119 i kartą 128MB podłączoną na stałe do skrzynki bezpieczników wraz z moim małym subwooferem Kenwood. Uruchamiam V1 z zapalniczki, XM z jednego z portów USB i mam szybką ładowarkę USB 3 do moich telefonów. Dużo się dzieje, ale bez problemów!

Attachments

• Like
Reactions: TerryFrench
#36 · (Edited)
Kupiłem sobie przez Internet kamerę samochodową Transcend DrivePro 220 z wbudowanym Wi-Fi, GPS i trybem parkingowym (cena około 105 USD). Przynieś kamerę samochodową i zainstaluj ją w sklepie z akcesoriami samochodowymi, aby nie używać obecnego gniazda zapalniczki w schowku. Sklep z akcesoriami pomoże Ci ukryć wszystkie przewody. Sposób instalacji polega na dodaniu jeszcze 1 gniazda zapalniczki i bezpiecznika z "obszaru bezpieczników" pod przestrzenią na nogi pasażera. Wtedy przewód i dodatkowe gniazdo będą niewidoczne i czuję się dobrze i uważam, że jest to czyste okablowanie. Kamera samochodowa uruchomi się po uruchomieniu silnika i wyłączy się po zatrzymaniu silnika.

Tryb parkingowy nie jest zbyt przydatny, ponieważ wbudowana bateria kamery samochodowej ma pojemność poniżej 300 mAh i rozładowuje się po 1-2 godzinach. Po rozładowaniu baterii musisz zresetować datę i godzinę za każdym razem, gdy uruchamiasz samochód. Dla mnie tryb parkingowy jest bezużyteczny i zaczyna nagrywać, gdy wykryty zostanie ruch. Na parkingu zwykle przejeżdża dużo samochodów i będzie to nagrywać, a karta pamięci będzie pełna śmieci. To jest moja myśl. Doceniam, że możecie podzielić się swoim doświadczeniem.

Na zdrowie!!

Możesz zobaczyć nagranie z kamery samochodowej Transcent DrivePro 220 tutaj
Dzień:
Noc:

Attachments