2004 to 2020 Mazda 3 Forum and Mazdaspeed 3 Forums banner

Kontrolka silnika zapalona z powodu kodu czujnika MAF P0101

5.6K views 3 replies 4 participants last post by  CerealKiller  
#1 ·
Cześć wszystkim,

mam mazdaspeed3 z 2013 roku i kontrolka silnika świeci się z powodu kodu błędu czujnika MAF P0101. Dzieje się tak dlatego, że poprzedni właściciel poprowadził nowy wąż, aby zainstalować aftermarketowy dolot zimnego powietrza i po prostu zacisnął stary wąż. Sam czujnik jest w porządku, ale wydaje się, że nie lubi modyfikacji i kod błędu wciąż się pojawia. Czy ktoś jeszcze doświadczył tego problemu i ma rozwiązanie, aby go naprawić? Wszelkie sugestie byłyby pomocne.

#3 ·
Hej wszystkim,

Mam mazdaspeed3 z 2013 roku i kontrolka silnika świeci się z powodu kodu błędu czujnika MAF P0101. Dzieje się tak, ponieważ poprzedni właściciel poprowadził nowy wąż, aby zainstalować aftermarketowy dolot zimnego powietrza i po prostu zacisnął stary wąż. Sam czujnik jest w porządku, ale wydaje się, że nie lubi moda i kod błędu wciąż się pojawia. Czy ktoś jeszcze doświadczył tego problemu i ma rozwiązanie, aby go naprawić? Wszelkie sugestie byłyby pomocne.
Cześć, czy udało Ci się kiedyś rozwiązać ten problem?? Mam podobny problem i nie mogę go rozwiązać, dzięki! 😅