2004 to 2020 Mazda 3 Forum and Mazdaspeed 3 Forums banner

Muzyka w Android Auto się zacina

3.2K views 13 replies 9 participants last post by  Ihaveamazda3  
#1 ·
Cześć, mam Mazdę 3 z 2024 roku i od około listopada za każdym razem, gdy uruchamiam samochód i Android Auto łączy się bezprzewodowo, mój dźwięk Spotify (pobrane playlisty) przerywa się sporadycznie na kilka minut, a następnie staje się ciągły. Doprowadza mnie to do szału. Dźwięk nadal się przerywa, nawet jeśli wstrzymasz i odtworzysz lub zmienisz źródło i wrócisz do Android Auto. Mój telefon to Pixel 7.

Usunąłem pamięć podręczną dla Android Auto i Spotify i to nie rozwiązało problemu. Jakieś sugestie?

Dzięki

#2 ·
Tylko taka myśl, w moim '24, jeśli położysz telefon na bezprzewodowej podkładce ładującej (niezależnie od tego, czy faktycznie się ładuje, czy nie), sygnał z jakiegoś powodu czasami zanika - jeśli trzymam go w kieszeni lub rzucam na siedzenie pasażera, nie ma problemów, a CarPlay działa bezproblemowo. (Stary iPhone X z nową baterią)

#4 ·
Właśnie znalazłem odpowiedź na problem z zanikającym dźwiękiem podczas jazdy. Dzieje się tak w kilku miejscach podczas dojazdów do pracy. Myślę, że przechodzę przez silne Wi-Fi w niektórych lokalizacjach. Rozwiązaniem jest wyłączenie "Skanowania Wi-Fi" w telefonie z systemem Android. Telefon skanuje dostępne połączenia Wi-Fi i przerywa połączenie Wifi Direct z Android Auto. Koniec z przerwami. Przejdź do Ustawień, użyj funkcji wyszukiwania i wpisz Skanowanie Wi-Fi. Kliknij ten wynik w "Lokalizacji" i przełącz go na WYŁ. Gotowe!

#8 ·
Tak więc saga trwa dalej, właśnie zmieniłem na nową mazdę i wciąż mam ten problem, więc zdecydowanie nie jest to wina samochodu. Próbowałem zmieniać ustawienia w opcjach programisty, takie jak zmiana avrcp, ponieważ kiedyś był z tym problem, oraz zmiana MAP
Dziś spróbowałem czegoś, co znalazłem na forum Google Android, co zostało opublikowane 2 dni temu i wydaje się działać.

Przejdź do ustawień Bluetooth w telefonie, kliknij na koło zębate/opcję połączenia mazdy i usuń multimedia. Trochę dziwne, ale dzisiaj muzyka wcale się nie zacinała/pomijała.

#12 ·
Cześć, mam Mazdę 3 z 2024 roku i Pixel 7. Od listopada Spotify (z pobranymi playlistami) co kilka minut się wyłącza, gdy Android Auto łączy się bezprzewodowo. Dzieje się tak za każdym razem, gdy uruchamiam samochód i nie przestaje, nawet jeśli wstrzymam lub zmienię źródła. Jakieś rozwiązanie?
Hej, czy próbowałeś usunąć opcję Bluetooth media w ustawieniach Bluetooth w swojej mazdzie? Musiałem to zrobić również w moim cx50?