Jaka jest nasza maksymalna prędkość? A jeśli jest ograniczona, jak usunąć ogranicznik prędkości?
Dane liczbowe zawsze były w zasadzie takie same, poza czasami, jakie ludzie osiągają ze startu zatrzymanego w standardowej konfiguracji, w zależności od tego, jak ruszają i zmieniają biegi itp. Prędkość maksymalna zawsze wynosiła ~130MPH, moc na wałku rozrządu w standardzie to 227/250 KM, 310/320 Nm (87/93), a średnie czasy JB4/tune to ~5,2 0-60 i 13,5 1/4 mili. Po modyfikacjach mamy zazwyczaj ~250-260/340-360 KM/momentu obrotowego na kołach (wyeliminowano straty w układzie napędowym w stosunku do mocy standardowej na wale), a najnowsze wersje oprogramowania do tuningu zwiększają różnicę w stosunku do samego JB4.Informacje o tym samochodzie są bardzo różne, od 0-60 do prędkości maksymalnej po wartości momentu obrotowego w zależności od paliwa. Nie próbowałem jeszcze osiągnąć prędkości maksymalnej i byłem ciekaw jego możliwości.
Tak, jest ograniczony do ~130-131 MPH, a obejście tego musiałoby nastąpić w ramach strojenia flash. Co oczywiście unieważniłoby gwarancję na układ napędowy, jeśli zdecydują się sprawdzić ustawienia fabryczne, a nawet jeśli wgrasz z powrotem ustawienia fabryczne, mogą sprawdzić liczbę flashowań, jeśli zgłosisz roszczenie gwarancyjne. Chociaż technicznie rzecz biorąc, musieliby "udowodnić", że Twoja modyfikacja spowodowała lub przyczyniła się do awarii, to wystarczający dowód, aby legalnie odmówić gwarancji. Mają już precedens prawny, że dowód na to, że zostałeś dostrojony, może unieważnić gwarancję na roszczenia związane z awarią silnika. Zawsze możesz spróbować z tym walczyć, ale byłoby to dalekie od tego, by było warto.Myślę, że są ograniczone do 130 mil na godzinę, nie jestem pewien, czy to kwestia oprogramowania ECU, którą można nadpisać, czy też istnieje fizyczny ogranicznik. To powiedziawszy, jestem pewien, że usunięcie tego ogranicznika unieważniłoby gwarancję.
Wiemy już, że to ~130 (ograniczone), jak, wiesz, na pewno, więc proszę, nie ryzykuj przestępstwa (może się zdarzyć losowo nawet w "Meksyku"), jeśli nie musisz, chyba że chceszSpróbuję zrobić oficjalne zdjęcie prędkości maksymalnej w odpowiednim miejscu i czasie. Mógłbym to zrobić dość szybko na tym jednym odcinku, ale porządne kopanie byłoby miłe.
Musiałem dostać dodatkowe 5 mph jako easter egg, 🤫A takze.. standardowe opony rozpadną się przy pewnych prędkościach..
Gen 3 były ograniczone do 125 mph w USA.
Wszystko dobrze. Wiem to z przeszłości, kiedy miałem dostrojony samochód. Zwiększyłem go do 150 mph... dostałem też opony o wysokich osiągach.Musiałem dostać dodatkowe 5 mph jako easter egg, 🤫