2004 to 2020 Mazda 3 Forum and Mazdaspeed 3 Forums banner

Wymiana wzmacniacza Bose na aftermarket

1 reading
144K views 30 replies 26 participants last post by  luixsss  
#1 ·
Mam 3s z 2010 roku z pakietem Bose, a mój wzmacniacz padł któregoś dnia. Dealer chce ponad 1000 dolarów za wymianę, więc to oczywiście nie wchodzi w grę, więc polecili również przejście na wzmacniacz z rynku wtórnego. Czy ktoś poleca opłacalny sposób wymiany wzmacniacza bez konieczności wymiany wszystkich 10 głośników i jednostki centralnej? Wiem, że okablowanie jest trudne, jeśli chodzi o ich sprzęt. A także kilka pomysłów na temat marek/modeli, ponieważ nie jestem tak dobrze zorientowany w tych sprawach (prawdopodobnie i tak zrobiłbym to w sklepie ze sprzętem stereo). Dzięki!

#2 ·
Można by wymienić wzmacniacz Bose na nowy wzmacniacz Bose, prawda? Oto nowy w pudełku za 375 $, może mniej, jeśli sprzedawca zaakceptuje niższą ofertę.

Wzmacniacz Bose znajduje się pod siedzeniem pasażera z trzema wiązkami przewodów wpiętymi w niego - łatwy do usunięcia w kilka sekund - i tylko kilka śrub.

Bawiłem się pomysłem wzmacniacza z rynku wtórnego w moim samochodzie, ale nie mam już na to ochoty, teraz, gdy doprowadziłem fabryczny system Bose do perfekcyjnego brzmienia.

#3 ·
Jeśli chcesz przejść na rynek wtórny, polecam wybrać Alpine MRV-V500. Jest to 5-kanałowy wzmacniacz, który zasili przednie głośniki komponentowe, tylne drzwi i subwoofer. Głośniki bose mają, jak sądzę, 3 omy, więc zapewni więcej niż fabryczny wzmacniacz z czystszym dźwiękiem. Wzmacniacz kosztuje około 250 $ online, a okablowanie nie powinno kosztować więcej niż 110 $ w detalu.

Jeśli masz jakieś pytania, wyślij mi wiadomość, mam również fabryczny wzmacniacz bose, jeśli naprawdę chcesz tylko zamiennik.

#5 ·
Jeśli chcesz przejść na rynek wtórny, polecam Alpine MRV-V500. Jest to 5-kanałowy wzmacniacz, który zasili przednie głośniki komponentowe, tylne drzwi i subwoofer. Głośniki bose mają, jak sądzę, 3 omy, więc zapewni więcej niż fabryczny wzmacniacz z czystszym dźwiękiem. Wzmacniacz kosztuje około 250 $ online, a okablowanie powinno kosztować nie więcej niż 110 $ w detalu.

Jeśli masz jakieś pytania, wyślij mi wiadomość, mam również fabryczny wzmacniacz bose, jeśli naprawdę chcesz tylko zamiennik.
Hej, mój wzmacniacz Bose z Mazdy 3 09 też zniknął, co najlepiej zrobić?

#4 · (Edited)
Planuję również dodać wzmacniacz i wymienić subwoofer Bose. Mam Mazdę 3 s GT z 2012 roku. Zmieniłem już HU na chińskie Double Din (Eonon ga5163f). Odkryłem, że HU jest przyzwoity i brzmi lepiej i działa z systemem Bose. Ale teraz myślę o dodaniu basu.

Moim wyborem jest więc Alpine MRV-V500 i Kicker 40CWRT102 (10-calowy subwoofer z dwoma 2 omami). Planuję również zrobić obudowę na koło zapasowe dla subwoofera. HU ma porty dla głośników przednich i tylnych. Więc jeśli podłączę mój subwoofer i wszystkie głośniki bezpośrednio z HU do wzmacniacza, czy to zadziała? Proszę o sugestie, czy myślę w dobrym kierunku? Dodaję zdjęcie jednostki centralnej ze wszystkimi portami.

Attachments

#6 ·
Jeśli chcecie zachować sprzęt Bose, wzmacniacz jest bardzo łatwy do dostępu i wymiany, potrzebujecie tylko kilku podstawowych narzędzi ręcznych, wyjmijcie fotel pasażera (odkręca się go i podnosi), wtedy wzmacniacz znajduje się tuż pod przednią częścią siedzenia, przykręcony do podłogi, znajdźcie jeden na złomowisku i wymieńcie go, zajmuje to dosłownie 30 minut. Albo idźcie tutaj: zoomzoomnationparts.com i zamówcie nowy, to dealer Mazdy w Chicago i ma najlepsze ceny części OEM online, jakie widziałem.

to jest schemat dla 2011: SOUND SYSTEM. INSTRUMENT PANEL.. Fits: 2011 Mazda 3 S Hatchback 2.5L Duratec A/T | CJ Wilson Mazda Online Parts

wzmacniacz to numer 14, przewińcie w dół, a zobaczycie, że mają go za około 550 $, co nie jest źle w porównaniu do wielu lokalnych dealerów. I być może najtańszy sposób na naprawę. W przeciwnym razie potrzebujecie interfejsu LOC, wzmacniacza zewnętrznego, głośników (chyba że znajdziecie inny wzmacniacz, który napędzi niską impedancję fabrycznych głośników Bose, czego wiele wzmacniaczy 4-kanałowych itp. nie zrobi dobrze) i instalacji, a także najprawdopodobniej nowego radia, ponieważ wiele osób skarży się na problemy z używaniem wzmacniaczy aftermarketowych z fabrycznymi radiami Bose, a sam moduł interfejsu do radia kosztuje 100 $ w większości miejsc, najtańszy, jaki znalazłem, to 80 $. Jeśli zdecydujecie się wyrwać Bose, musicie podłączyć odpowiednie kanały dźwięku, aby uzyskać pełny zakres. JBL, JL, Alpine produkują jedne z lepszych wzmacniaczy i głośników, Hertz jest dobry, podobnie jak Infinity i Rockford fosgate, ale znowu możecie łatwo wymienić swój fabryczny wzmacniacz Bose za 550 $ + wysyłka i 30-40 minut waszego czasu, aby wyjąć fotel pasażera i wymienić wzmacniacz.

#7 ·
Ludzie, którzy mówią, że system Bose nie ma basu, nie wiedzą, jak ustawić korektor i poziom głośności, mogę sprawić, że moje lusterka będą grzechotać z fabrycznym systemem Bose, a ludzie mogą mnie usłyszeć w bloku, nieźle jak na system 265 W, a także brzmi czysto bez zniekształceń, ustawiam głośność na 60 (z 63 maks.) korektor w radiu na 0 basów i +1 tonów wysokich i mam telefon Samsung odtwarzający muzykę z Google Play Music z włączonym ich podstawowym korektorem rockowym i brzmi to świetnie. To również pochodzi od gościa, który zbudował konkurencyjny system nagłośnienia w swoim pathfinderze 3x miał 2 akumulatory, wzmocniony alternator i 6 subwooferów dla pierwszej konfiguracji działającej z mocą 6000 watów tylko do subwooferów, nie wspominając o 1500 watach zasilających 8 głośników w drzwiach i miałem kilka innych konfiguracji w tym SUV-ie, miałem system 2000 W w moim 08 3 alpine type r 12" głośnikach drzwiowych jbl 4-kanałowych Rockford i pokładzie kenwood, więc wiem, jak je budować i stroić, wszystko zainstalowane i dostrojone samodzielnie, mój pathfinder wygrał kilka lokalnych zawodów.

#12 ·
Czy podczas wymiany wzmacniacza Bose w Mazdzie 3 z 2010 roku trzeba wprowadzać jakieś kody, które mogą być wprowadzone tylko przez dealera? A może wystarczy po prostu wymienić wzmacniacz i ponownie podłączyć trzy wiązki przewodów? Dzięki

#13 ·
Zadzwoń bezpośrednio do Bose Automotive - problem jest im znany i wyślą Ci wzmacniacz zastępczy bezpłatnie - właśnie z nimi rozmawiałem przez telefon i w ten piątek będę miał nowy wzmacniacz. Potem wystarczy znaleźć miejsce do jego zainstalowania (znalazłem warsztat, który zrobi to za 45 $).
Czy kiedykolwiek dostałeś swój wzmacniacz? Zadzwoniłem i musiałem zostawić wiadomość.

#15 ·
Również mam ten sam problem z moim wzmacniaczem. Głośniki zaczęły brzmieć jak helikopter, gdy radio było włączone. W Internecie dostępnych jest wiele filmów na ten temat. Po szybkiej diagnozie od mojego mechanika udało mi się wyjąć wzmacniacz, bez wyjmowania siedzenia, postępując zgodnie z instrukcjami tutaj. Wysłałem informacje do Bose Automotive e-mailem i czekam na odpowiedź. Dziękuję za wszystkie informacje.

#16 ·
Miejmy nadzieję, że rozwiązane

W zeszłym tygodniu wzmacniacz w moim Mazdzie 3 z 2010 roku oszalał. Nagle ten straszny dźwięk (helikopter, jak opisano wcześniej) był prawie nie do zniesienia. Po wyjęciu bezpiecznika 30-amperowego mogłem ponownie używać samochodu.

Po przejrzeniu tej strony, kilku filmów z YouTube i tym podobnych, zadzwoniłem do Bose Automotive (800-231-2673)... nacisnąłem opcję "1" (już skontaktowałem się z moim dealerem samochodowym)... następnie opcję "2" (głośnik lub wzmacniacz).

Ja również musiałem zostawić wiadomość... Opisałem problem... jak udało mi się go zatrzymać (wyjmując bezpiecznik 30-amperowy), rok produkcji samochodu i moje dane kontaktowe. Był piątek, więc moje oczekiwania co do oddzwonienia były niskie. Ku mojemu zaskoczeniu, w następny poniedziałek otrzymałem telefon z numeru z Massachusetts (prawie nie odebrałem, bo myślałem, że to połączenie sprzedażowe). Przedstawiciel wsparcia był bardzo miły i skierował mnie na ich stronę internetową.

Wysłałem formularz kontaktowy (automotive[dot]bose[dot]com/contact-us), opisując problem zgodnie z instrukcjami. Zgodnie z informacją od przedstawiciela wsparcia, to pierwszy krok. Następnym krokiem powinno być otrzymanie od nich e-maila, w którym muszę zrobić zdjęcia wzmacniacza i odesłać je z powrotem, a następnie wyślą mi zamiennik wzmacniacza.

Tak więc... w nadchodzących dniach mam nadzieję, że problem zostanie rozwiązany.

#17 ·
Wzmacniacz Bose

Dziękuję wszystkim za wkład w bezpośrednie zwrócenie się do Bose w sprawie wymiany wzmacniacza. Mam Mazdę 3 sport z 2010 roku i mój wzmacniacz również wydawał nieznośnie głośne dźwięki, gdy samochód był wyłączony lub włączony! Poszedłem do dealera i chcieli mi naliczyć 1600 dolarów za jego wymianę! Ojej. Każą mi go odłączyć i skontaktuję się bezpośrednio z Bose. Jeszcze raz dziękuję!!

#22 ·
Wzmacniacz Bose do Mazdy 3 z 2010 roku

Dziękuję wszystkim za opinie na temat bezpośredniego kontaktu z Bose w sprawie wymiany wzmacniacza. Mam Mazdę 3 sport z 2010 roku i mój wzmacniacz również wydawał nieznośnie głośne dźwięki, gdy samochód był wyłączony lub włączony! Poszedłem do dealera i chcieli mi naliczyć 1600 dolarów za jego wymianę! Ojej. Zlecę im odłączenie go i skontaktuję się bezpośrednio z Bose. Jeszcze raz dziękuję!!
Ja również miałem duży problem z uszkodzonym wzmacniaczem, ale w moim przypadku spowodował on zwarcie w całym samochodzie. Samochód nie chciał się uruchomić, pilot nie działał. Skontaktowałem się z BOSE automotive, oddzwonili do mnie i powiedzieli, żebym poczekał na odpowiedź na mojego e-maila. Wspomnieli również, że otrzymanie zamiennika zajmie mi 2-3 tygodnie.

#20 ·
Spójrz tam... Kupiłem GA9163K. Jestem bardzo szczęśliwy
Hej, kupiłem to samo Eonon. Podłączyłem wszystko, ale nie ma dźwięku? Czy możesz mi trochę pomóc? Czy musiałeś coś podłączyć (moje wyszukiwanie prowadzi mnie do wniosku, że kabel włączający wzmacniacz musi zostać ponownie podłączony), czy po prostu wszystko wypatchowałeś z pudełka?

#19 ·
Czy ktoś z was miał szczęście z Bose? Złożenie formularza nie daje odpowiedzi, a kiedy dzwonię, nie mogą znaleźć zgłoszenia. Ostatecznie przedstawiciel wysłał mi e-mail, na który miałem odpowiedzieć, ale na to też nie odpowiadają.

#23 ·
Chciałem tu również coś dodać. Około 6+ miesięcy temu mieliśmy problem ze wzmacniaczem Bose w naszym Mazda3 Sport Hatchback z 2011 roku. Bardzo przesterowywał, syczał, trzaskał itp. Zawieźliśmy samochód do Mazdy i ocenili, że wzmacniacz uległ awarii i chcieli, żebyśmy zapłacili jakąś SZALONĄ kwotę za jego wymianę (coś w rodzaju 1500+ dolarów jako zamówienie specjalne z Kanady). Zamiast tego zdecydowaliśmy się po prostu odłączyć wzmacniacz i nie używać radia w samochodzie. Natknąłem się na tę stronę miesiąc temu i odkryłem, że inni skontaktowali się z Bose w sprawie wzmacniacza i zaoferowali wymianę bezpłatnie. Wysłałem e-mail do Bose Automotive, poprosili o kilka zdjęć i informacje o modelu/numerze seryjnym, a także o informacje o samochodzie. Wysłałem wszystko dzisiaj i w MNIEJ niż 2 godziny odpowiedzieli, informując, że wymienią wzmacniacz na nowy, bezpłatnie. Ich obsługa była niesamowita i jestem pod ogromnym wrażeniem. To naprawdę utwierdza nas w dalszym korzystaniu z ich produktów w naszym domu, a także w dalszym kupowaniu ich produktów w przyszłych pojazdach. Bardzo pod wrażeniem jakości ich usług. Dzięki Bose <3!

#27 ·
Chciałem tu również coś dodać. Około 6+ miesięcy temu mieliśmy problem ze wzmacniaczem Bose w naszym Mazda3 Sport Hatchback z 2011 roku. Bardzo mocno przesterowywał, syczał, trzaskał itp. Zawieźliśmy samochód do Mazdy i ocenili, że wzmacniacz uległ awarii i chcieli, żebyśmy zapłacili jakąś SZALONĄ kwotę za jego wymianę (coś w rodzaju 1500+ dolarów jako zamówienie specjalne z Kanady). Zamiast tego zdecydowaliśmy się po prostu odłączyć wzmacniacz i nie używać radia w samochodzie. Miesiąc temu trafiłem na tę stronę i odkryłem, że inni skontaktowali się z Bose w sprawie wzmacniacza i zaoferowali jego bezpłatną wymianę. Wysłałem e-mail do Bose Automotive, poprosili o kilka zdjęć i informacje o modelu/numerze seryjnym, a także o kilka informacji o samochodzie. Wysłałem wszystko dzisiaj i w CZASIE KRÓTSZYM niż 2 godziny odpowiedzieli, że wymienią wzmacniacz na nowy, bezpłatnie. Ich obsługa była niesamowita i jestem pod ogromnym wrażeniem. To naprawdę utwierdza nas w dalszym korzystaniu z ich produktów w naszym domu, a także w dalszym kupowaniu ich produktów w przyszłych pojazdach. Bardzo pod wrażeniem jakości ich usług. Dzięki Bose <3!

#26 ·
Wzmacniacz w moim samochodzie zaczął mieć te same problemy, co opisano wcześniej i skontaktowałem się z firmą Bose, aby zapytać, czy zaoferują wymianę wzmacniacza. Odpowiedzieli, że przestali produkować tę część, więc wstrzymali program wymiany w dobrej wierze. Ostatecznie zleciłem naprawę wzmacniacza firmie Paulison Corp w NJ. Wysłałem go w piątek i dostałem z powrotem w następny weekend. Zainstalowałem go dzisiaj i znowu działa dobrze.

#29 ·
Skontaktowałem się z zespołem Bose i oto ich odpowiedź:

Witaj Cindy,
Przykro mi, że nie możemy Ci dalej pomóc w tej sprawie. Proces ten był wcześniej inny, dlatego niektórzy członkowie forum Mazdy mogli wcześniej z powodzeniem kontaktować się z firmą Bose. Dealer Mazdy powinien mieć kontakt z firmą Bose, który może pomóc w dalszym rozpatrzeniu Twojej prośby i uzyskaniu części, do których nie mają dostępu.

Z poważaniem,
Josh
Bose
Pomoc techniczna i produktowa

Nie mają już działu motoryzacyjnego, co za rozczarowanie!

#31 ·
[QUOTE = "computerdr, publikacja: 1551601, członek: 195946"]
Mógłbyś wymienić wzmacniacz Bose na nowy wzmacniacz Bose, prawda?
Oto nowy w pudełku za 375 $, może mniej, jeśli sprzedawca zaakceptuje niższą ofertę.

Wzmacniacz Bose znajduje się pod siedzeniem pasażera z trzema wiązkami przewodów, które można łatwo wyjąć w kilka sekund, i tylko kilkoma śrubami.

Bawiłem się pomysłem wzmacniacza z rynku wtórnego w moim samochodzie, ale teraz nie mam już na to ochoty, ponieważ fabryczny system Bose brzmi idealnie.
[/CITA]
Zmienić oryginalny wzmacniacz i wrócić do Bose?