2004 to 2020 Mazda 3 Forum and Mazdaspeed 3 Forums banner

1 - 7 of 7 Posts

·
Registered
Joined
·
325 Posts
Discussion Starter #1
My less that 2 mos old 17 GT, once in a while has a long Mazda logo display and it delays the backup camera from working.
Anyone else has this and a fix?

Thx
 

·
Registered
Joined
·
325 Posts
Discussion Starter #3
OS 59.00.441NA N
MUSIC DATABASE VERSION 00.07.000
FAIL-SAFE VERSION 59.00.441

I am sure if these are what you are asking but I found them under "About"

Thx
 

·
Registered
Joined
·
468 Posts
yes-that is what i was after

Take it back to the dealer and tell them. likely they won't find a fault, as it's intermittent. Ask them to install the latest software (59.00.502) and Music database (Gracenote 8 ). If they will do this for free, GREAT. If not, you can pay them to do it or come back here and we can talk you through the process (or you can easily read about it here also)

Before going back to the stealership, try and work out if there is any regular pattern or sequence or thing that sets off the slow boot?
 

·
Registered
Joined
·
325 Posts
Discussion Starter #5
I didnt remember the other times but the last time it happened, I had used the gps on the drive before that.

I hope if I mention the safety device, the backup cam, they'd better fix it for free, lol....

How complicate is it to update yourself? Can you please post the link.

Thx
 

·
Registered
Joined
·
468 Posts
easy as

download a couple of files

put them onto usb

sit with the car while it updates (takes about 30-45 mins)

job done

see if your dealer sorts it out first - if not, come back here
 
1 - 7 of 7 Posts
Top