2004 to 2020 Mazda 3 Forum and Mazdaspeed 3 Forums banner

Jak zmniejszyć dźwięk migacza?

12K views 4 replies 4 participants last post by  2017mazda3  
#1 ·
Pamiętam, że gdzieś w instrukcji obsługi mojego samochodu (Mazda 3 s GT z 2011 roku) czytałem, że poziom dźwięku wskaźnika kierunkowskazów można ustawić ciszej lub wyłączyć, że domyślnie jest głośny i że można go regulować u dealera. Cóż, stwierdziłem, że dźwięk kierunkowskazów jest niesamowicie głośny i irytujący. Zawsze sygnalizuję zamiar skrętu i naprawdę trudno mi się przyzwyczaić do słyszenia tego dźwięku. Czy są jakieś sposoby, abym mógł go wyregulować w domu lub po prostu całkowicie wyłączyć dźwięk? Naprawdę nie potrzebuję tego dźwięku. Mój stary samochód go nie miał i nie miałem żadnych problemów z pamiętaniem o wyłączeniu kierunkowskazu.

Ponadto pamiętam, że było tam napisane, że system można zmodyfikować, aby umożliwić "szybki sygnał" przy zmianie pasa ruchu? Czuję, że już muszę przesunąć dźwignię w dwie pozycje, aby użyć kierunkowskazu. Byłbym bardzo zainteresowany włączeniem tej funkcji i korzystaniem z niej. Jak to zrobić?

#4 ·
Pamiętam, że czytałem gdzieś w instrukcji obsługi mojego samochodu (Mazda 3 s GT z 2011 roku), że poziom dźwięku wskaźnika kierunkowskazów można było ściszyć lub wyciszyć, że domyślnie jest głośny i że można go regulować u dealera. Cóż, stwierdziłem, że dźwięk kierunkowskazów jest niesamowicie głośny i irytujący. Używam kierunkowskazów religijnie i bardzo trudno mi się przyzwyczaić do słyszenia tego dźwięku. Czy są jakieś sposoby, aby dostosować go w domu lub po prostu całkowicie wyłączyć dźwięk? Naprawdę nie potrzebuję tego dźwięku. Mój stary samochód go nie miał i nie miałem problemów z pamiętaniem o wyłączeniu kierunkowskazu.

Ponadto pamiętam, że było napisane, że system można zmodyfikować, aby umożliwić „szybki sygnał” przy zmianie pasa ruchu? Czuję, jakbym już musiał przesunąć dźwignię o dwie pozycje, aby użyć kierunkowskazu. Byłbym bardzo zainteresowany włączeniem tej funkcji i korzystaniem z niej. Jak to zrobić?
Funkcja tap to pass (częściowy ruch dźwigni kierunkowskazu) jest zaprogramowaną funkcją. Dealer podłącza laptopa i przeprogramowuje tę funkcję. Zazwyczaj pobiera za to opłatę. Widziałem tę funkcję, kiedy po raz pierwszy dostałem mój model z 2013 roku. Wróciłem do dealera i poskarżyłem się, że nie zostałem poinformowany o żadnych zmiennych funkcjach, a oni zrobili to za darmo.

Wysłane z mojego iPada za pomocą Tapatalk