Pamiętam, że gdzieś w instrukcji obsługi mojego samochodu (Mazda 3 s GT z 2011 roku) czytałem, że poziom dźwięku wskaźnika kierunkowskazów można ustawić ciszej lub wyłączyć, że domyślnie jest głośny i że można go regulować u dealera. Cóż, stwierdziłem, że dźwięk kierunkowskazów jest niesamowicie głośny i irytujący. Zawsze sygnalizuję zamiar skrętu i naprawdę trudno mi się przyzwyczaić do słyszenia tego dźwięku. Czy są jakieś sposoby, abym mógł go wyregulować w domu lub po prostu całkowicie wyłączyć dźwięk? Naprawdę nie potrzebuję tego dźwięku. Mój stary samochód go nie miał i nie miałem żadnych problemów z pamiętaniem o wyłączeniu kierunkowskazu.
Ponadto pamiętam, że było tam napisane, że system można zmodyfikować, aby umożliwić "szybki sygnał" przy zmianie pasa ruchu? Czuję, że już muszę przesunąć dźwignię w dwie pozycje, aby użyć kierunkowskazu. Byłbym bardzo zainteresowany włączeniem tej funkcji i korzystaniem z niej. Jak to zrobić?
Ponadto pamiętam, że było tam napisane, że system można zmodyfikować, aby umożliwić "szybki sygnał" przy zmianie pasa ruchu? Czuję, że już muszę przesunąć dźwignię w dwie pozycje, aby użyć kierunkowskazu. Byłbym bardzo zainteresowany włączeniem tej funkcji i korzystaniem z niej. Jak to zrobić?