2004 to 2020 Mazda 3 Forum and Mazdaspeed 3 Forums banner

Witaj, szukam zawartości karty SD do nawigacji

1 reading
7.7K views 16 replies 7 participants last post by  TerryL  
#1 ·
Witaj, szukam zawartości karty SD nawigacji

#5 · (Edited)
Ok, wow. Nie wiedziałem, że mogę sprawdzić te informacje. Oto tekst pliku "info.ini"

[info]
name=Content Package Identifier
cnt_comment=Config_DbVersion-JciMazda-NA_Nng_2017-12\n\n\n\nNA|2017.12||DbVersion|JciMazda

[dbversion]
cp_name="North America"
cpv_ext="BHP1 66 EZ1J"
cpv_nng="HMNA2017Q4"
device_name="JCIMazda"
region_config="NA"

Oto zdjęcie etykiety.

Image

LOL. Teraz, widząc etykietę, widzę, że nie pasuje do mojej wersji map. Pamiętam, że dużo szukałem i ostatnia litera wskazywałaby informacje o wersji. Myślałem, że "K" będzie najnowsze, w tamtym czasie, ale wygląda na to, że mam wersję wcześniejszą (J). Kupiłem mapy jako kopię zapasową na wypadek, gdybym nie miał zasięgu w telefonie. W cenie, którą zapłaciłem, wciąż jestem zadowolony z moich map i są wystarczająco aktualne na moje podróże.

#6 ·
Ostatnia litera to numer wersji, który rośnie.

BHP1 66 EZ1P to wersja z 2022 roku, nie jestem pewien, czy jest już jakaś na 2023 rok.

Widziałem więcej niż jedno -P, które było w rzeczywistości -N z poprzedniego roku, więc tylko do wiadomości, jeśli chcesz sprawdzić, co Twój sprzedawca na ebay/ali/amazon faktycznie Ci daje

#7 ·
Ostatnia litera to numer wersji, który rośnie.

BHP1 66 EZ1P to wersja z 2022 roku, nie jestem pewien, czy jest jakaś po niej na 2023 rok.

Widziałem więcej niż jedno -P, które w rzeczywistości było -N z poprzedniego roku, więc tylko do wiadomości, jeśli chcesz sprawdzić, co Twój sprzedawca na ebay/ali/amazon faktycznie Ci daje
Super! Miałem rację co do tej litery. Kiedy/jeśli te mapy wygasną, poszukam najnowszej wersji i teraz mogę udowodnić wersję. Dziękuję.

#10 ·
Cześć,

sprawdź ten link do navi-world:

Archiwum Mazda

Tutaj w UE (Europa) jesteśmy na ....V, karta NA (USA) jest na P.
Kiedy wybierzesz swoją kartę, możesz wybrać zakup karty SD lub linku do pobrania z 3-letnią aktualizacją. Myślę, że to wszystko nie jest w 100% legalne... może złamali "kod" i są w stanie sprzedawać bardzo tanie karty. Tutaj w Niemczech oryginalna karta Navi od dealera Mazdy kosztuje około 690 € = 765 USD.

Do widzenia
Gruni

#12 ·
Sprawdziłem najnowszą kartę SD, otworzyłem plik zip i otrzymałem następujące informacje:
[info]
cnt_comment=Config_DbVersion-JciMazda-FEUR_Nng_2020-12

FEUR|2020.12||DbVersion|JciMazda

[dbversion]
cp_name="Rosja / Turcja / Europa"
cpv_ext="BJM7 66 EZ1P"
cpv_nng="HMFEUR2020Q4"
device_name="JCIMazda"
region_config="FEUR"

Została sprzedana jako najnowsza aktualizacja 2022-12 z cpv_ext="BJM7 66 EZ1 V" :mad: więc to stary szajs, który mi sprzedali...

Sprawdziłem również oryginalną kartę SD, która według programu mazda toolbox jest wersją z 2019 roku
[info]
cnt_comment=Config_DbVersion-JciMazda-FEUR_Nng_2019-06

FEUR|2019.06||DbVersion|JciMazda

[dbversion]
cpv_ext="BJM7 66 EZ1M"
cpv_nng="HMFEUR2019Q2"
device_name="JCIMazda"
region_config="FEUR"

I ta jest poprawna

#13 ·
Sprawdziłem najnowszą kartę SD, otworzyłem plik zip i otrzymałem te informacje:
[info]
cnt_comment=Config_DbVersion-JciMazda-FEUR_Nng_2020-12\n\n\n\nFEUR|2020.12||DbVersion|JciMazda

[dbversion]
cpv_ext="BJM7 66 EZ1P"
cpv_nng="HMFEUR2020Q4"
device_name="JCIMazda"
region_config="FEUR"

Została sprzedana jako najnowsza aktualizacja 2022-12 z cpv_ext="BJM7 66 EZ1 V" :mad: więc to stary szajs, który mi sprzedali...

Sprawdziłem również oryginalną kartę SD, która według programu Mazda Toolbox jest wersją z 2019 roku
[info]
cnt_comment=Config_DbVersion-JciMazda-FEUR_Nng_2019-06\n\n\n\nFEUR|2019.06||DbVersion|JciMazda

[dbversion]
cpv_ext="BJM7 66 EZ1M"
cpv_nng="HMFEUR2019Q2"
device_name="JCIMazda"
region_config="FEUR"

I to jest poprawne
Informacje na naklejce wszystkich kart OEM nie pasują do informacji w pliku dbversion. Różnica może wynosić nawet dwa lata. Miałem ten sam problem z nawigacją w moim Nissanie.
Najnowsze aktualizacje można uzyskać tylko za pośrednictwem Mazda Toolbox. Jednak navi-world.com oferuje 3 lata darmowych aktualizacji w rozsądnej cenie. Byłem sceptyczny, ale po przeczytaniu pozytywnych recenzji na mazda3revolution.com, postanowiłem spróbować. Wysłałem im mój VIN, a oni wysłali mi pliki, które skopiowałem na zwykłą kartę SD. Toolbox pokazał darmowe aktualizacje do 2026 roku! Jestem pod wrażeniem!

Nie wiem, jak ci faceci to zrobili, ale zaoszczędzili mi sporo pieniędzy. Podziękuj im jeszcze raz za mnie.

P.S. Próbowałem kupować mapy na eBay i Amazon, ale wszystkie są zbanowane i nie można ich zaktualizować za pośrednictwem Mazda Toolbox.

Image

#17 ·
NIE KUPUJ NIC OD TEJ FIRMY!
Okropna firma navi-world. Zamówiłem od nich kartę SD do Mazdy, ale okazało się, że jest fałszywa i nie działała, więc poprosiłem o zwrot pieniędzy. Otrzymałem kartę SD z Holandii, ale poprosili mnie, żebym wysłał ją na Ukrainę, podczas gdy strona internetowa mówi, że są w Londynie?! Zapłaciłem 8,50 funtów za wysłanie fałszywej karty SD i otrzymali ją dawno temu, ale nadal nie otrzymałem pieniędzy trzy miesiące później. Sprzedają podrobione karty SD i nie zwracają pieniędzy!!!! Zgłoszone na policję i do Mazdy.