Witaj, szukam zawartości karty SD nawigacji
content/DbVersion.zip
zawiera plik info.ini
. Zawiera wiersze cnt_comment
, cpv_ext
, które opisują wersję i datę kompilacjiBHP1 66 EZ1P
to wersja z 2022 roku, nie jestem pewien, czy jest już jakaś na 2023 rok.Super! Miałem rację co do tej litery. Kiedy/jeśli te mapy wygasną, poszukam najnowszej wersji i teraz mogę udowodnić wersję. Dziękuję.Ostatnia litera to numer wersji, który rośnie.
BHP1 66 EZ1P
to wersja z 2022 roku, nie jestem pewien, czy jest jakaś po niej na 2023 rok.
Widziałem więcej niż jedno -P, które w rzeczywistości było -N z poprzedniego roku, więc tylko do wiadomości, jeśli chcesz sprawdzić, co Twój sprzedawca na ebay/ali/amazon faktycznie Ci daje
Informacje na naklejce wszystkich kart OEM nie pasują do informacji w pliku dbversion. Różnica może wynosić nawet dwa lata. Miałem ten sam problem z nawigacją w moim Nissanie.Sprawdziłem najnowszą kartę SD, otworzyłem plik zip i otrzymałem te informacje:
[info]
name=Content Package Identifier
cnt_comment=Config_DbVersion-JciMazda-FEUR_Nng_2020-12\n\n\n\nFEUR|2020.12||DbVersion|JciMazda
[dbversion]
cp_name="Rosja / Turcja / Europa"
cpv_ext="BJM7 66 EZ1P"
cpv_nng="HMFEUR2020Q4"
device_name="JCIMazda"
region_config="FEUR"
Została sprzedana jako najnowsza aktualizacja 2022-12 z cpv_ext="BJM7 66 EZ1 V"więc to stary szajs, który mi sprzedali...
Sprawdziłem również oryginalną kartę SD, która według programu Mazda Toolbox jest wersją z 2019 roku
[info]
name=Content Package Identifier
cnt_comment=Config_DbVersion-JciMazda-FEUR_Nng_2019-06\n\n\n\nFEUR|2019.06||DbVersion|JciMazda
[dbversion]
cp_name="Rosja / Turcja / Europa"
cpv_ext="BJM7 66 EZ1M"
cpv_nng="HMFEUR2019Q2"
device_name="JCIMazda"
region_config="FEUR"
I to jest poprawne