2004 to 2020 Mazda 3 Forum and Mazdaspeed 3 Forums banner
41 - 60 of 74 Posts
Właśnie pomyślnie zainstalowałem hub w moim Mazda 3 z 2015 roku. Nie udało mi się jednak połączyć z moim Galaxy Ultra S22. Opcja AA jest wyszarzona w aplikacji, a Android Auto w telefonie poinstruował mnie, abym podłączył się do USB, mimo że telefon jest już podłączony. Hub jest z Amazona, nie OEM, z dobrymi recenzjami. Jakieś porady, jak rozwiązać problem. Dzięki

Dostałem kolejny hub i pomyślnie połączyłem się z Android Auto, chociaż opcja AA jest nadal wyszarzona w menu aplikacji samochodowej. Jednak nie mam funkcjonalności ekranu dotykowego. Czy to problem z hubem czy oprogramowaniem? Wszelkie opinie są bardzo mile widziane.

@adkatnani : Oficjalne AA nie ma dotyku w Mazdzie. Mazda zablokowała dotyk dla AA. Działa więc zgodnie z przeznaczeniem.
CarlinKit 4.0 ma możliwość obsługi ekranu dotykowego.

Urządzenie, które posiadam, twierdzi, że ma funkcjonalność, ale dla modeli od 2019 roku wzwyż. Mój samochód to Mazda 3 touring z 2015 roku, z najnowszym oprogramowaniem układowym 74xxx i ogólnym hubem. Czy mógłbyś sprawdzić, czy carlinkit będzie działać? Dzięki.

Oprócz wiedzy, czy CarlinKit 4.0 działa czy nie, byłoby wspaniale, gdyby ktoś, kto go posiada, mógł się wypowiedzieć na temat tego, jak niezawodny jest z czasem. Recenzje wydają się być bardzo zróżnicowane, jedni twierdzą, że działa idealnie przez cały czas, a inni zgłaszają sporadyczne problemy z adapterem.

Cześć,

czy sprawdziłeś i przeczytałeś link do zakupów od użytkownika "rfr78"? W opisie znajduje się link (tylko kopiuj i wklej) do serwera pobierania. Nie wiem, która wersja jest gotowa do pobrania, może 74... lub starsza 70.00. Spróbuj pobrać wersję EU.

Do widzenia
Gruni

Cześć

Czy przewodowy i bezprzewodowy CarPlay używają tego samego modułu USB?
Mam już przewodowy CarPlay z oprogramowaniem układowym MZD 70.00.100.
Jeśli chcę korzystać z bezprzewodowego CarPlay, czy muszę tylko zaktualizować oprogramowanie układowe, czy muszę również wymienić nowy moduł USB?

Do oficjalnego bezprzewodowego CarPlay Mazdy potrzebujesz nowego CMU - który kosztuje ponad 1500 € (lub USD) - i zakładam, że wymaga on nowego huba USB do przewodowego carplay, który już masz.

Do nieoficjalnego bezprzewodowego CarPlay musisz mieć zainstalowane oprogramowanie układowe 70.00.021 lub wyższe (które masz) przed instalacją sprzętu nowego huba USB z dołączonym bezprzewodowym carplay - przykład (wybierz bezprzewodowe przez wybór koloru): https://de.aliexpress.com/item/1005001813315761.html (nowe kable już zainstalowanego przewodowego huba USB carplay mogą być używane, nie ma potrzeby ponownej zmiany 2 przewodów).

Przez aktualizację oprogramowania układowego tylko nie można aktywować bezprzewodowego CarPlay.

Do oficjalnego bezprzewodowego CarPlay Mazdy potrzebujesz nowego CMU - który kosztuje ponad 1500 € (lub USD) - i zakładam, że wymaga on nowego koncentratora USB do przewodowego carplay, który już masz. Do nieoficjalnego bezprzewodowego CarPlay musisz mieć zainstalowane oprogramowanie układowe 70.00.021 lub wyższe (które masz) przed instalacją sprzętu nowego koncentratora USB z wbudowanym bezprzewodowym carplay - przykład (wybierz bezprzewodowe przez wybór koloru): https://de.aliexpress.com/item/1005001813315761.html (można użyć nowych kabli już zainstalowanego przewodowego koncentratora USB carplay, nie trzeba ponownie zmieniać 2 przewodów). Tylko za pośrednictwem aktualizacji oprogramowania układowego nie można aktywować bezprzewodowego CarPlay.
Nie! Do oficjalnego bezprzewodowego CarPlay Mazdy potrzebujesz tylko nowego CMU (nie wyświetlacza). Kupiłem go za 100 $ ))

Cześć,

Czy możesz pomóc z linkiem do pobrania najnowszego oprogramowania układowego 74.00.324A EU N Connect?
Obecnie mam wersję 59.00.504 EU N na Mazda 3 2018

Dziękuję

41 - 60 of 74 Posts