2004 to 2020 Mazda 3 Forum and Mazdaspeed 3 Forums banner

Wymiana zewnętrznej listwy okiennej

44K views 26 replies 15 participants last post by  Road Trip  
#1 ·
Mam Mazdę 3 s touring z 2014 roku, która miała chromowane listwy okienne. Widziałem nowsze 3 z czarnymi gumowymi listwami. Zastanawiałem się, czy jeśli zamówię czarne listwy, będą pasować do mojego samochodu? Zapytałem sprzedawcę części w salonie i nie miał pojęcia. Zanurzyłem listwy, ale wciąż się łuszczą i chcę trwałego rozwiązania. Wszelkie rady są bardzo mile widziane

#2 ·
Tak, będą pasować. Też miałem chrom i mi się nie podobał. Mój samochód był w warsztacie i ponieważ musieli wymienić dwie tylne chromowane listwy, powiedziałem im, żeby wymienili również przednie na czarne. Były tanie, a samochód wygląda o wiele lepiej

#3 ·
Tak, będą pasować. Też miałem chrom i mi się nie podobał. Mój samochód był w warsztacie i ponieważ musieli wymienić dwie tylne chromowane listwy, powiedziałem im, żeby zrobili to samo z przodu na czarno. Były tanie i samochód wygląda o wiele lepiej
Super!! Dokładnie to chciałem usłyszeć! Właśnie je dziś pomalowałem i byłem tak zirytowany tym, jak wyszły. Ile cię to kosztowało?

#4 ·
Myślę, że po 20 za sztukę lub oba, nie jestem pewien, ale niewiele. Są dla niższych wersji wyposażenia poniżej I touring.

#7 ·
Nie, myślę, że to tylko kilka klipsów. Lepiej je wymienić na nowe niż ponownie instalować. Klipsy się poluzowują i zwykle nie przylegają tak dobrze jak nowe. Jest to w instrukcji serwisowej

#16 ·
Nie, myślę, że to tylko kilka klipsów. Lepiej je wymienić na nowe niż ponownie instalować. Klipsy się poluzowują i zwykle nie są tak dopasowane jak nowe. Jest to w instrukcji serwisowej
Czy nie możesz po prostu poprosić o profesjonalną pomoc w wymianie klipsów? I czy wykończenie z 2014 roku pasowałoby do nowego 2017? Naprawdę nienawidzę chromu i chciałbym wymienić czarne, chociaż obawiam się, że nie będą pasować

#10 ·
Image

#1 na zdjęciu
BHN9-50-640C prawy przedni czarny
BHN9-50-650C lewy przedni czarny

ok. 10 USD za sztukę..

Image

#1 na zdjęciu
BHN9-50-660D prawy tylny czarny ok. 13 USD
BHN9-50-670D lewy tylny czarny ok. 25 USD

nie wiem, dlaczego lewy kosztuje dwa razy więcej niż prawy.
Image
Image
Image
Czy to numery części? Właśnie do nich zadzwoniłem i powiedzieli, że pojawiło się 8 różnych części i nie wiedzą, która pasuje do mojego modelu, ponieważ pierwotnie był z chromem. Powiedzieli, że nie ma sposobu, aby stwierdzić, która będzie pasować. Czy ten sam czarny gumowy element wykończeniowy używany w niższych modelach nie pasowałby tak samo, skoro wszystkie 3 są w zasadzie identyczne?

#15 ·
Czuję, że owinięcie tego byłoby lepsze niż płacenie tych wszystkich pieniędzy? Ale nie wiem. Kupiłem ten samochód dopiero dwa dni temu. Zdecydowanie nienawidzę chromu i nienawidzę chromu na przednim zderzaku. Na pewno to owinę.

#17 ·
Zamówiłem i zainstalowałem czarne w domu sam. Koszt wyniósł około 135 CAD, czyli około 100 USD za wszystkie 4 drzwi.
Trzymają się na kilku klipsach, a jeśli planujesz plastidip lub owijanie, nie rób tego. To strata pieniędzy i się nie utrzyma.
Obszar, który plastidipujesz, jest zbyt wąski i zejdzie w mniej niż rok.
Trudno to również owinąć bez zdejmowania. A przy zdejmowaniu, nawet jeśli jesteś ostrożny, klipsy pękną.
Po prostu weź czarne, a nigdy więcej nie będziesz musiał o tym myśleć.

#18 ·
Zamówiłem i zainstalowałem czarne u siebie w domu. Kosztowało to około 135 CAD, czyli około 100 USD za wszystkie 4 drzwi.
Są one trzymane przez kilka klipsów każdy i jeśli planujesz plastidip lub owinięcie, nie rób tego. To strata pieniędzy i się nie utrzyma.
Obszar, który plastidipujesz, jest zbyt wąski i zejdzie w mniej niż rok.
Trudno to również owinąć bez zdejmowania. A przy zdejmowaniu, nawet jeśli jesteś ostrożny, klipsy pękną.
Po prostu weź czarne, a nigdy więcej nie będziesz musiał o tym myśleć.
Wrap był jednym z najwcześniejszych modów na moim... zrobione bez zdejmowania w połowie '14. Trzymają się dobrze. Wiem, że dip nie byłby tak dobry.
Image

Wysłane z mojego SM-G950F używając Tapatalk

#27 ·
Czy to numery części do samochodów wyprodukowanych w Japonii?
Wymieniłem dokładne numery części do samochodu wyprodukowanego w Japonii w moim wątku budowlanym (zobacz mój podpis z linkiem poniżej).