2004 to 2020 Mazda 3 Forum and Mazdaspeed 3 Forums banner
4,341 - 4,360 of 7,293 Posts
Potrzebuję kilku wskazówek/rad... Mam CX-5 z 2015 roku ze wszystkimi funkcjami wyświetlanymi na zdjęciach... Czy ktoś może polecić coś przydatnego, co mógłbym zrobić z forscanem? Planuję "zatrzymać i-stop" ;) i miałem nadzieję, że uda mi się zrobić automatyczne blokowanie drzwi (wydaje się, że nie mam przycisku na panelu drzwi - mam tylko przycisk blokady okien i "pokrętło" do ręcznego blokowania - więc nie jestem pewien, czy da się to zrobić). Jakieś inne ciekawe/przydatne rzeczy, które mogę zrobić...? A tak przy okazji - co to jest "Automatyczne włączanie reflektorów" "średnie"...?

Attachments

Potrzebuję kilku wskazówek/porad... Mam CX-5 z 2015 roku ze wszystkimi funkcjami wyświetlanymi na zdjęciach...
Czy ktoś może polecić coś przydatnego, co mógłbym zrobić z forscanem? Planuję "zatrzymać i-stop" ;) i miałem nadzieję, że uda mi się zrobić automatyczne blokowanie drzwi (wydaje się, że nie mam przycisku na panelu drzwi - mam tylko przycisk blokady okien i "pokrętło" do ręcznego blokowania - więc nie jestem pewien, czy da się to zrobić).
Jakieś inne ciekawe/przydatne rzeczy, które mogę zrobić...?
I przy okazji - co to jest "Automatyczne światła mijania włączone" "średnie"..?
Cześć
Aby wiedzieć, co możesz zrobić, będziesz potrzebować listy zainstalowanych modułów (z forscanem).
Do automatycznej blokady drzwi nie potrzebujesz przycisku na drzwiach kierowcy, a kodowanie będzie działać w Twoim CX5.
Dla "Automatyczne światła mijania włączone" "średnie" to jasność automatycznego uruchamiania oświetlenia.

I rbcm - zakładam, że "Nie przyjęto" oznacza coś, co mogę ustawić (np. automatyczne blokowanie drzwi lub wyłącznik czasowy reflektorów - o którym nawet nie wiem, co to jest...)... Jakieś inne fajne rzeczy, które mogę zrobić z tymi modułami...?

Attachments

OK, dzięki... Załączam zrzut ekranu z listą modułów. Załączam również dane wyjściowe z modułu IC... Nie jestem pewien, jak to odczytać, ale czy to oznacza, że mam adaptacyjny system oświetlenia? Czy BSM (którego chyba nie mam...)? Lub LDWS (którego znowu chyba nie mam)? I rbcm - zakładam, że "Niezaadoptowane" oznacza coś, co mogę ustawić (np. automatyczne blokowanie drzwi lub timer wyłączenia reflektorów - o którym nawet nie wiem, co to jest...)... Jakieś inne fajne rzeczy, które mogę zrobić z tymi modułami...?
Cześć Spójrz na zakładkę "i-Activsense" pliku Excel. Zobaczysz, jakie moduły są potrzebne do uruchomienia opcji. Nie masz modułu FSC, więc nie masz LDWS. Nie masz modułu RVM, więc nie masz BSM. Nie masz modułu AFS, więc nie masz ALH. Masz RBCM i możesz zakodować ADL. Masz SSU i możesz zakodować i-STOP. Dla i-STOP musisz mieć przycisk ON / OFF po lewej stronie deski rozdzielczej. Kodowanie Forscan i-STOP na OFF trwale ustawi i-STOP na OFF (do następnego kodowania). Bądź ostrożny i zawsze twórz kopię zapasową modułu do zakodowania przed kodowaniem. Uwaga: Nie jest zabronione klikanie "Dzięki", gdy ktoś odpowiada na pytanie na forum!

Czy automatyczne reflektory zostały już rozgryzione? Czy dealer może to zrobić?
Cześć, jeśli masz czujnik jasności na przedniej szybie, powinno być to możliwe, w przeciwnym razie musisz zainstalować przednią szybę z czujnikiem jasności. Uwaga: Nie jest zabronione klikanie przycisku Dzięki, gdy ktoś odpowiada na pytanie na forum!

Czy automatyczne reflektory zostały już opracowane? Czy dealer może to zrobić?
Cześć
jeśli masz czujnik jasności na przedniej szybie, powinno być to możliwe, w przeciwnym razie musisz zainstalować przednią szybę z czujnikiem jasności.

Uwaga: Nie jest zabronione klikanie przycisku Dzięki, gdy ktoś odpowiada na pytanie na forum!
Tak, mój 2017 ma czujniki, ale czy ktoś rozgryzł już całe kodowanie?

@rixm6

Czy pierścień angel eye wokół reflektora włącza się z światłami do jazdy dziennej (DRL) czy tylko ze światłami postojowymi w twoim mz6?

Czy mógłbyś opublikować swój FBCM asbuilt?

Dzięki!

@rixm6

Czy masz angel eye wokół reflektora włączone ze światłami do jazdy dziennej czy tylko ze światłami postojowymi w twoim mz6?

Dzięki!
Światła do jazdy dziennej i światła postojowe
;Blok 1
7260101FA66092ED89E
726010266AAD35656BF
7260103525AAAA62D
;Blok 2
72602017FAF
;Blok 3
72603017FB0
;Blok 4
7260401083A
;Blok 5
72605010033

Cześć, dzięki za link, ale chodzi mi o aplikację do AS Built, a nie xls

na przykład AS Built Editior v1.1
Z tego co wiem, nie ma żadnej aplikacji. Czy miałeś na myśli ForScan? To nie jest edytor, ale po prostu aplikacja używana do przesyłania zmian do samochodu

@rixm6

Czy masz angel eye wokół reflektora włączony z DRL lub tylko ze światłami postojowymi w swoim mz6?

Dzięki!
DRL i światła postojowe
;Blok 1
7260101FA66092ED89E
726010266AAD35656BF
7260103525AAAA62D
;Blok 2
72602017FAF
;Blok 3
72603017FB0
;Blok 4
7260401083A