2004 to 2020 Mazda 3 Forum and Mazdaspeed 3 Forums banner
1 - 20 of 449 Posts

·
Registered
Joined
·
718 Posts
Discussion Starter · #1 · (Edited)
New version of AIO V2!
This time for Windows.:dancin 1:


This new version was not created by me, but by user @Trezdog44 and is under development for several months now.

New Features in 2.0:
* Completely Rebuilt Desktop App GUI.
* Ability to install and uninstall tweaks in the same installation (Be careful this is a Beta feature).
* Tweak files for 'Color Scheme' (105MB) and 'Speedcam Patch' (207MB) are downloadable extras to keep the app size small.
* Choose an image to replace your infotainment background, automatically resized to 480x800px to fit the screen.
* Replace blank album art with any image, automatically resized to 146x146px.
* Image-Joiner for joining multiple images for the 'Background Rotator' tweak. Each Image is resized to 480x800px.
* Also, a choice to upload an image that will not get resized for background rotator.
* Separated the 'Improved List Loop' and 'Shorter Delay Mod' into individual tweaks.
* Choice for 'Enable Wifi' and 'CID to SD' tweaks (enabled by default).
* Choice to use color scheme background or not.
* More information and backups are collected during tweak installation (For planned 'Save Backups to PC' and 'System Analysis' tweaks).
* Copy Files to USB Drive (works for a single plugged in drive or choose 1 out of a list of all available external drives)
* Save/Load tweak options.
* All 40+ tweaks from AIO 1.x with variations.
* Automatic Updates.
* Updated to most current version of Android Auto.
* More to come!
- Image formats supported: .png .jpg .jpeg .bmp .tiff
- Images are converted to .png format
- Built in Translator
 

·
Registered
Joined
·
718 Posts
Discussion Starter · #3 ·
is the Speedcam patch usable on the latest ADR firmware (56.00.100A )?
I don't know.
It's the same, as in V1.36, patched for V56.00.230.

You can try it, and if not, make a uninstall of it, the original files will be safed as *.org files on MZD System and restored by uninstall, if found.
So you habe your original files back, if the patch isn't working.
 

·
Registered
Joined
·
718 Posts
Discussion Starter · #5 · (Edited)
No success creating the usb.Cant select anything like the picture.:frown2:
Chose.cmd starts but cant select anything .
You have to press on keyboard "A" to "S" for choosing tweaks and again for unchoosing.
"X" for help, "1" and "2" for switching between installation and deinstallation and at end "Z" to start compilation of selected tweaks.

It's still a DOS batch, so no mouse, except for help window ("X"), here you can use cursor and mouse.

I tested with Win10 32 and 64Bit, Win8.1 64Bit and Win7 64Bit.
 

·
Registered
Joined
·
718 Posts
Discussion Starter · #8 · (Edited)
If things to go right, how can i uninstall?

Thanks
Start choose.cmd, press "2" for DEINSTALLATION mode, press "p" to choose speedcam-patch, press "Z" to start compilation and copy to "_copy_content_to_root_of_fat32_usb_stick" folder and let AIO copy directly to USB drive, or copy manually.

Ready.
 

·
Registered
Joined
·
718 Posts
Discussion Starter · #17 · (Edited)
I have no idea atm. :frown2:
Found the problem.

It's a bug, I forgot to change some variables if switching to installation mode. This occurs only when you press "1" for INSTALLATION mode.

This isn't necessary, because AIO begins in INSTALLATION mode.

So, until I have finished the next version, please don't press "1", if you want to do a installation, AIO starts with this mode.

For switching to deinstallation with "2", everything is OK, but with V1.40 you can't go back to installation.

Sorry, update is coming, then perhaps also with automatic installation of tweaks for speedcam patch, pause_on_mute and media_order patching for .230 and .511.
 

·
Registered
Joined
·
718 Posts
Discussion Starter · #19 · (Edited)
Plesae next update we can use it with 56.00.511A
Maybe we can chose which firmware and for 511A ssh bring back works first
before the other tweaks
Thanks a lot for your hard work.
Both will happen.

ssh_bringback should then be done automatically, if .511 is detected and if not already installed.

Speedcam-patch is done for .511, I wait for media-order patch from diorcety and have to do some tests.
 

·
Registered
Joined
·
718 Posts
Discussion Starter · #25 ·
I've finally gotten to the point where the choose.cmd actually creates the files/folders, but when I try to load the USB drive in my car all I get is the "Data Retrieval Complete" screen after about a minute or so.
What could I be doing wrong? The USB drive is fine, as I have used the same one to apply some of these tweaks individually.
Is this confirmed working on 55.00.753NA? I am in the U.S.
Do you let AIO copy the necessary files to USB drive or copy the folder _copy_content_to_root_of_fat32_usb_stick by yourself?

Has AIO generates a tweak.sh from tweak.txt?

I only can say, that it generally works to most people, me too.
 

·
Registered
Joined
·
718 Posts
Discussion Starter · #29 ·
Got this working fine and with version 56 of firmware (EU). Not sure if it's a bug, but the speedometer/video player installed the kmh / german version, rather than the mph version requested. Apologies for being British and annoying... ;-)

Everything else appears to have worked just fine (that I installed).
Hmm. If you selected "e" for english version with km/h, then it should be exact this.

I will test this.
 

·
Registered
Joined
·
718 Posts
Discussion Starter · #46 ·
Not sure if it's related to the hacks, but my speed camera warning just kept repeating itself over and over this morning. It did the alert and then just repeated it ad infinitum. I did not apply any speed camera db or nav hacks at all. Maybe just a bog standard glitch.
I can remember, that I had the same problem some weeks ago.
A reboot has fixed it and it never came back again since then.
 

·
Registered
Joined
·
718 Posts
Discussion Starter · #47 ·

·
Registered
Joined
·
718 Posts
Discussion Starter · #50 ·
First of all... THANK YOU to all who contributed to this All-In-One Tweak and especially the authors of the individual tweaks! Once I figured out what was going wrong, it worked beautifully.

I finally got everything sorted and installed v1.36 yesterday with some help from other posts on the main thread.
Choose.cmd ran fine and created the necessary install files properly and it also turns out that the USB was fine.
What I had to do was go into the tweaks.sh file and change "sd${USB}1" to "sd${USB}" on line 38. I also had to edit the dataRetrieval_config.txt file and change the last section from "sh /mnt/sd?1/tweaks.sh" to "sh /mnt/sd?/tweaks.sh". Basically I had to remove the "1" in any and all references to the USB location. It seems some of us have USB locations that look like sda1, sdb1, etc. and others, like me, simply have sda, sdb, etc. This explains why I had some success with other individual tweaks; their install files looked for USB location "sd*" (no "1").

I hope this helps anyone else having issues with USB installs.

If I may make a suggestion for future versions: Please drop the "1" from the USB location in the install files; I imagine that would take install success rate to 99% and save some unnecessary frustration.
You are using an old version of AIO.

There is 1.40 already and 1.41 coming at weekend, I hope.

I use another method to find USB mount point, so it should work better with new version.
 

·
Registered
Joined
·
718 Posts
Discussion Starter · #60 ·
Sorry 2 problems
1) SPEEDOMETER app language is German and not english
2) CASTSCREEN install but I cannot make it work... I need only to connect phone by USB and start app on the phone with setting h264 an 1 mbps speed? I have no 800x600 resolution but 800x480...
I will check speedometer installation variants again, but it should be english, if you choose it.

The castscreen receiver works here for me, so it could be a problem with your phone.
But it's still alpha, so I hope it will be better in the next weeks, we have to wait for daguschi, he is developer of this app.
 
1 - 20 of 449 Posts
Top